Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Újezdecké rohlíky

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Středně náročný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 160 min

160 min (160 min příprava)

Suroviny

Porce: 16 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 366 kJ /
3 912 kcal
Bílkoviny98,20 g
Tuky122,42 g
Vláknina29,36 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 6,46 g
Sůl16,10 g
Sacharidy589,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlahého mléka dáme rozdrobené droždí, cukr, 1 lžíci mouky, rozmícháme a asi 10 minut necháme kynout kvásek. V míse smícháme proseté mouky se solí, přidáme změklé sádlo, vlahé mléko, kvásek a vypracujeme těsto, které se nelepí mísy ani rukou a necháme v teple 1 hodinu vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto na vále rozdělíme na 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme, spíše rozmačkáme rukou, těsto není tak tuhé do kruhu o průměru asi 28-30 cm a rozřežeme na 4 dílky. V každém dílku nařízneme střed asi 2 cm a pevně srolujeme, rohlík vezmeme do ruky a konec opatrně stočíme dozadu, to samé uděláme i s druhým koncem. Rohlík dáme na plech s pečícím papírem a ohneme je trochu do oblouku, špička musí být pod rohlíkem. Necháme je 20 minut kynout. Krok 3: Rohlíky opatrně potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a dáme do předem vyhřáté trouby na 210°C na 20-30 minut.

Zveřejněno 18. 9. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Rohlíky můžeme posypat kmínem, nebo mákem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecké rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0G5X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecké rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0G5X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Veronika.Hrozna: :yes::yes::yes:Veroniko ani nevíš jakou jsi mi udělala velkou radost,:-K moc a moc ti děkuji.:-K:-K:-K Sádlo nerozehřívám, dám ho tam jak ho mám uložené v chladu.:-K:-K Těsto při vyvalování posypávám hladkou moukou , aby se nelepilo.:-K:-K

Jaromira18: Dopadlo to na :yes:, jen sadlo jsem nemela uplne cerstve, ale moje chyba.
Pekla jsem na 210 18minut a dopekla 5 minut na 180 a bylo hotovo. Urcite upecu znovu.:-K

Veronika.Hrozna: Já je peču první plech 25 minut a druhý už mám za 20 minut. Hlídám si jak je chci mít zlaté. Každému ta trouba peče trochu jinak a já jí mám už 16 roků. Nejdříve jsem je potírala mlékem, ale každý mi říká, že s vejcem jsou lepší. Já se bojím koupit v obchodě rohlíky, když vidím jak lidé místo sáčku na ruce si je bez rukavic dávají do něho. Peču je několikrát týdně, moc ráda je dělám, přeji ti aby jsi je měla nadýchané jako já, a chutnají vám. :-K:-K:-K

Jaromira18: Mám nakynuto a smotáno, akorát koukám na teplotu a dobu pečení , zdá se mi to moc dlouho 20-30 minut na 210. :-?

Veronika.Hrozna: :-K:-K

<3

mika59: Děkuji moc.:-K:-K

Ty jsou moc pěkné..:yes::yes:

MamlajdaD: Moc děkuji.:-K:-K

Ty rohlíčky se z fotky jen smějí, jsou k nakousnutí! :-D;-)<3 Až budu potřebovat upéct rohlíky, určitě vyzkouším tyto! :-8:yes::-K

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mouka celozrnná, droždí, cukr moučkový, sůl, sádlo, mléko, voda, mléko, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu