Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí mletý řízek na způsob Cordon bleu

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Jemný řízek z mletého kuřecího masa vás dostane svou šťavnatostí. Uvnitř mile překvapí šunka a roztavený sýr. V kombinaci s bramborem či bramborovou kaší a vhodným kompotem se skvěle hodí i jako slavností oběd.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 975 kJ /
1 189 kcal
Bílkoviny107,31 g
Tuky65,66 g
Vláknina2,56 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 855 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy40,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jarní cibulku si nakrájíme nadrobno. Maso smícháme se všemi surovinami a dochutíme. Odložíme na hodinku do lednice. Krok 2: Poté maso znovu prohněteme na desce posypané moukou (nebo v mokré dlani). Odebíráme kousky, které zploštíme do tenčích placiček. Krok 3: Na tenkou placičku položíme šunku se sýrem a přiložíme přibližně stejnou placičku masa. Přimáčkneme a obalíme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Krok 4: Smažíme pozvolna v rozpáleném tuku dozlatova. Krok 5: Podáváme s různě upravenými bramborami.

TIP: Jak vařit brambory

Zveřejněno 18. 9. 2020

Poznámka autorky mika59

Je dobré řízky udělané a obalené v mouce dát na půl hodiny do lednice. Lépe se s nimi potom pracuje, ale není to nutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí mletý řízek na způsob Cordon bleu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpE5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí mletý řízek na způsob Cordon bleu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jpE5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes: moc pěkný recept i foto :yes::-K

Včera jsem zkoušela, musím uznat, že jsou dobré a krásně jemné, dětem moc chutnali. Ale teda ta šílená práce s mletým kuřecím masem ;-(. Příště zkusím u vepřové. Ale jinak chuťově dobré :yes:. Jen jsem měla málo strouhanky, tak jsem si ji nechala na obaleni a do masa jsem dala ovesné vločky.

Nechnic: Děkuji :-K:-K

Dnes jsem poprvé dělala a je to výborné :yes:

gustavo.woltmann: Opravdu mně to potěšilo ;-) děkuji moc :-K:-K

Zajímavé zpestření klasického českého jídla! :-8 Přípravu pokrmu si nijak extra neprodloužíte, ale rozdíl od klasického řízku rozhodně poznáte. Zajímavá kombinace koření a konzistence masa klasickému receptu dodala úplně nové rozměry. Tip s ledničkou je taky velmi užitečný, doporučuji!:yes:

Suroviny:
maso kuřecí mleté, vejce, smetana ke šlehání, hořčice, paprika sušená sladká, cibulka jarní, strouhanka, mouka hladká, sůl, pepř, sýr, šunka, vejce, mouka hladká, strouhanka, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu