Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované bílé zelí

Obohaťte svůj jídelníček křupavým sterilovaným bílým zelím, pečlivě uloženým do sklenice pro zachování jeho čerstvosti a chuti. Tento klasický pokrm je ideální jako příloha k masům nebo jako základ do salátů. Dobré je i samotné.

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 007 kJ /
480 kcal
Bílkoviny2,45 g
Tuky2,05 g
Vláknina3,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy111,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné zelí najemno nastrouháme, vložíme do vroucí osolené vody a asi 5 minut povaříme. Krok 2: Suroviny na nálev smícháme dohromady a pět minut povaříme. Zelí scedíme a po vrstvách vkládáme do čistých sklenic, posypeme kmínem a zalijeme nálevem s kořením. Krok 3: Uzavřeme víčky a dáme sterilovat na 30 minut při teplotě 90 °C.

TIP: Jak zavařit zelí - oblíbené recepty

Zveřejněno 18. 9. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Jelikož jsem měla zelí dost, tak jsem nálev udělala z dvojité dávky. Pokud by se vám stalo, že vám nálev zbyde tak jako mně, tak ho necháme vychladnout a uložíme na příště.

Zelí je chutné, dobré a lepší než v obchodě. :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované bílé zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqGX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované bílé zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kqGX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Super recept, přidávám foto i body 👍🤗

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, sůl, kmín celý, voda, ocet, cukr krystal, sůl, pepř celý, koření nové koření, semínka hořčičná

Přidat fotografie receptu