Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší bramboráky jaké znám

Hodnocení receptu je 4,5 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Porce: 7 - 10 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 746 kJ /
656 kcal
Bílkoviny32,12 g
Tuky17,24 g
Vláknina16,64 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 274 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy87,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme. Krok 2: Dále přidáme mouku (dala jsem podle hustoty těstíčka aby nebylo ani moc řídké a ani moc husté tak akorát), majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme. Krok 3: Do pánve dáme trochu oleje necháme rozehřát. Dále vezmeme naběračku a do pánve nalijeme rovnoměrně těstíčko, bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.

Zveřejněno 24. 9. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Bramboráky jsem se snažila dělat tenké jako palačinky. Takže jsem do pánve nalila minimum těstíčka, aby byly bramboráky tenké a křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší bramboráky jaké znám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmr9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší bramboráky jaké znám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmr9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

První bramborák, které se mi povedl. :yes:

MilaH: Ano, je tam hladká mouka. Ale já bych se přimlouval spíš za strouhanku.

MilaH: V pôvodne vloženom recepte to autorka napísané nemala, bola napísaná len múka, nie hladká múka, takže...rihana sa opýtala a bolo to doplnené. Netreba zbytočne komentovať ľudí, keď nevieme súvislosti, však?

rihana: V receptu je napsana hladka mouka!

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Dělám velmi podobné bramboráky, a protože jsme masoví, dávám tam jestě na drobno nakrájený zabíjačkový kabanos ( je ve střevě, nikoliv v papírových střevách) a tento nakrájený kabanos osmažím do lehce křupava. Může se dát i místo kabanosu pikantní špekáčkový kabanos.
BRAMBORÁCH DOSTANE LEHCE MASOVOU PŘÍCHUŤ A OSMAZENÉ KOSTEČKY TAM VÉVÉDÍ SVOJÍ CHUTÍ A TAKÉ KŘUPKAVOSTÍ.
,,toš tak,,

Koubkova: děkuji za vyzkoušení a pochvalu že vám chutnalo :-K

Dnes k obědu ,jsou moc dobré :-K:yes:

hazel: děkuji za vyzkoušení :-K jsem moc ráda že chutnali :-K

:yes::yes: přesně tak <3:-K

Vcera jsem pekla po mnoha letech tyto bramboraky. Musim rici ,ze se me povedli a nase vnoucata ,kteri je jedli poprve si hned prali at je znovu upecu.. Dekuji za recepis.

rihana: hned doplním, zapomněla jsem dopsat.

Dělám je stejně, jen by mne zajímalo jakou dáváte mouku (není v surovinách). Někdo dává hrubou, někdo hladkou.

:yes:

Suroviny:
brambory, vejce, česnek, mléko, mouka hladká, majoránka, sůl, pepř, kmín mletý, olej

Přidat fotografie receptu