Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší bramboráky jaké znám

Nejlepší bramboráky, tenké jako palačinky, si získávají oblibu pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. V některých variantách je můžeme doplnit o uzené maso nebo klobásu. Bramboráky si jistě zaslouží místo na vašem stole.

Hodnocení receptu je 4,3 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

7-10 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 746 kJ /
656 kcal
Bílkoviny32,12 g
Tuky17,24 g
Vláknina16,64 g
Cholesterol 524 mg
Sodík 274 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy87,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme, omyjeme, osušíme a na struhadle nastrouháme najemno. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, mléko a promícháme. Krok 2: Přidáme mouku, majoránku, kmín, sůl a pepř. Celé vše promícháme. Krok 3: Do pánve dáme trochu oleje a necháme rozehřát. Nalijeme rovnoměrně těstíčko a bramboráky smažíme z obou stran dozlatova.

TIP: Jak připravit křupavé bramboráky

Zveřejněno 24. 9. 2020

Poznámka autorky MiskaM

Bramboráky jsem se snažila dělat tenké jako palačinky. Takže jsem do pánve nalila minimum těstíčka, aby byly bramboráky tenké a křupavé. Mouku do těsta přidáme tak, aby bylo akorát, ne moc řídké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší bramboráky jaké znám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmr9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší bramboráky jaké znám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gmr9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

První bramborák, které se mi povedl. :yes:

MilaH: Ano, je tam hladká mouka. Ale já bych se přimlouval spíš za strouhanku.

MilaH: V pôvodne vloženom recepte to autorka napísané nemala, bola napísaná len múka, nie hladká múka, takže...rihana sa opýtala a bolo to doplnené. Netreba zbytočne komentovať ľudí, keď nevieme súvislosti, však?

rihana: V receptu je napsana hladka mouka!

PŘEJU PĚKNÝ DEN.
Dělám velmi podobné bramboráky, a protože jsme masoví, dávám tam jestě na drobno nakrájený zabíjačkový kabanos ( je ve střevě, nikoliv v papírových střevách) a tento nakrájený kabanos osmažím do lehce křupava. Může se dát i místo kabanosu pikantní špekáčkový kabanos.
BRAMBORÁCH DOSTANE LEHCE MASOVOU PŘÍCHUŤ A OSMAZENÉ KOSTEČKY TAM VÉVÉDÍ SVOJÍ CHUTÍ A TAKÉ KŘUPKAVOSTÍ.
,,toš tak,,

Koubkova: děkuji za vyzkoušení a pochvalu že vám chutnalo :-K

Dnes k obědu ,jsou moc dobré :-K:yes:

hazel: děkuji za vyzkoušení :-K jsem moc ráda že chutnali :-K

:yes::yes: přesně tak <3:-K

Vcera jsem pekla po mnoha letech tyto bramboraky. Musim rici ,ze se me povedli a nase vnoucata ,kteri je jedli poprve si hned prali at je znovu upecu.. Dekuji za recepis.

rihana: hned doplním, zapomněla jsem dopsat.

Dělám je stejně, jen by mne zajímalo jakou dáváte mouku (není v surovinách). Někdo dává hrubou, někdo hladkou.

:yes:

Suroviny:
brambory, vejce, česnek, mléko, mouka hladká, majoránka, sůl, pepř mletý, kmín mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu