Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny koblihy

Kulaté a dozlatova usmažené koblížky jsou u nás tradiční masopustní pochutinou. Jsou z kynutého těsta, smažené na tuku a pocukrované. Pokud máte rádi ty s náplní, můžete je po smažení snadno naplnit oblíbenou marmeládou.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Náročný

Doba přípravy 46 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby kynutí

46 min (40 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

z dávky vyjde 18-20 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 729 kJ /
2 325 kcal
Bílkoviny63,22 g
Tuky86,33 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 516 mg
Sůl1,27 g
Sacharidy291,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Vlijeme ho k mouce, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, rum, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které necháme ještě tak hodinu nakynout. Krok 2: Těsto rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka, která ještě dáme kynout. Když jsou dostatečně vykynutá, vložíme je do dobře rozehřátého tuku nejprve vykynutou stranou dolů. Tuku musí být dostatek, aby koblihy volně plavaly. Krok 3: Po vložení koblih nádobu hned přikryjeme pokličkou. Koblihy se rychle nafouknou a vyplavou na povrch. Po 3 minutách je odkryjeme, obrátíme a zvolna dosmažíme. Koblihy usmažíme s bílým kroužkem. Krok 4: Hotové koblihy obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 24. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrzl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lrzl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

rihana: jsou bez náplně, kdo chce tak je může naplnit. Moje máma moc nemůže sladké takže jít to bez ty náplně vyhovovalo. Jinak jsou moc dobré

rihana: moje babička je dělala taky tak...a pak do zdobícího pytlíku s kovovým hrotem marmošku a do koblížek po vychladnutí trochu marmelády...mi to chutná víc než je plnit před smažením....

A oni jsou úplně bez náplně?

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, droždí čerstvé, žloutek, rum, sůl, mléko, cukr, tuk na smažení, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu