Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Patizonové kuličky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 159 kJ /
277 kcal
Bílkoviny19,72 g
Tuky15,90 g
Vláknina5,44 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy12,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle. Krok 2: Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé. Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi. Krok 4: Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame. Krok 5: Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.

Zveřejněno 25. 9. 2020

Poznámka autorky tejaja

Inšpirovala som sa na https://dobruchut.aktuality.sk/recept/41056/patizo.... Recept som si upravila podľa seba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGNV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Patizonové kuličky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGNV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Frantiska: Dávala som sušené, aj oregano. ;-)

Frantiska: dala jsem oboje sušené, nějak mi to k receptu pasovalo lépe

bazalka je susena nebo cerstva? laka me to k vyzkouseni, tak se divam, jeslti mam vsechno doma

Eja57: Ďakujem za pekný komentár. Aj som sa na ňom zasmiala, je vtipný. :-8;-) Som rada, že chutnalo. ;-)

Moc dobré to bylo:yes: Ještě zbylo na mlsání na studeno.
S krupičkou opravdu opatrně - je to stejné jako u brknedlíků z horkých brambor - když to vypadá, že by to ještě trochu chtělo, tak už ne....vzala jsem dvě čajové lžičky, vykrajovala nočky a házela do strouhanky....znám se, při koulení rukama bych měla hmotu i na hlavě:-D
Doporučuji, fajn recept...přidáním trochy strouhané goudy by určitě nevadilo, ale držela jsem se receptu.

Suroviny:
patizon, vejce, pepř, koření oregáno, bazalka čerstvá, česnek, sůl, krupička, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu