Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Caprese koláč

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie712 kJ /
170 kcal
Bílkoviny4,37 g
Tuky6,16 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 18 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy21,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme smetanu s omáčkou z rajčat (případně kečup), sušenými bylinkami a solí. Těsto rozbalíme a i s papírem dáme na plech s vyšším okrajem. Měla 25x34 cm a bylo to akorát. Krok 2: Těsto propícháme vidličkou a potřeme připravenou smetanou smíchanou se sýrem. Na to ukládáme střídavě nakrájená rajčata na kolečka a sýr na plátky. Krok 3: Připravený plech lehce osolíme, zakápneme olivovým olejem a malinko posypeme sušenou bazalkou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 st. dozlatova cca 15-20 minut. Řiďte se zkušeností se svou troubou.

Zveřejněno 26. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caprese koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKPJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Caprese koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKPJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Elivet: Děkuji:-K:-K

Opravdu moc dobré, jednoduché a rychle připravené, všichni jsme si pochutnali :-) Moc děkuji za inspiraci :-) :-K

Nepir: Samozřejmě po upečení, vždyť ji tam mám na fotce.

A čerstvou bazalku předpokládám na konec po upečení. Nebo ta se tam nedává? :-D

mika59:
No, není na světě recept ten, aby se zalíbil lidem všem, že :-K

Miládko, tento koláč jsem dělala před měsícem, je vynikající, všem moc chutnal.:-Q Nejde přidat bod, jinak už by tam byl.

Ani mi se nepodařilo přidat:yes:a naskočilo,že už se mi recept nelíbí:-(
Miladko,líbí a mě by v podání s listovým těstem také chutnal:-8:-K

casino: Tak jsem se zeptala polovičky, jestli kynutý spodek ,nebo listové těsto? Oodpověď: víš že pizzu nejím, nechutná mi, ale když to uděláš na listovém, jako vždycky, tak to mi chutná. ;-)

mika59: Tak to by byla opravdu škoda, protože koláč je nejen MOC DOBRÝ :yes:, ale taky RYCHLE PŘIPRAVENÝ :yes:, kromě toho na Vašich fotečkách BÁJEČNĚ VYPADÁ :yes:. Nechme casina, ať si raději udělá pizzu Kopretinu, vždyť ho nikdo nenutí, aby dával rajčata na listové těsto, i když to domácí umí udělat skvěle. My si zase uděláme tuhle dobrotu a jestli bude těsto listovat méně či více, může být casinovi úplně fuk! :-D

mika59: je to chyba v programu ne receptu :) nejde zadny palec pridat

To kdybych věděla, že recept vyvolá takovou smršť ,tak ho tady ani nedám..:-O. Je už tady jeden recept na sladko s tvarohem a všem se líbí, má vyzkoušené ohlasy a je dobrý. A navíc se vytratily všechny palce :-O :-D:-D asi už toho bylo dost :-D:-D

Dajda: Fakt je vyborne!;-)

casino: Nevim,ale krome spaget s omackou, basti po rade vse !:-Q;-(:-? A me obvinuje, kdyz krituzuju vlastni tvorbu, ze jsem rozmazlena.:-O

Frantiska: Já poslední dobou dělám dost často domácí listové těsto a hádejte, podle jakého receptu - casinova! Hahahaha :-Q

Frantiska:
Mám pochopení akorát pro Tarte Tatin :yes::-):-D
Máte ale recht s tím, že pokud to někomu nevadí;-(
...a nesouhlasím s poslední větou vašeho posledního komentáře8-( Zkuste změnit výrobce ;-)
Eja57:
Tenká vrstva?
No, račte popatřit na fotečku ;-)

Suroviny:
těsto listové, rajče, sýr mozzarella, smetana zakysaná, pasta rajčatová, sýr strouhaný, česnek sušený, bazalka čerstvá, koření oregáno sušené, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu