Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč s tuňákem a rajčátky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 003 kJ /
3 108 kcal
Bílkoviny104,63 g
Tuky203,22 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 1,84 g
Sodík 3,62 g
Sůl8,80 g
Sacharidy207,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí a oreganem. Přidáme nakrájené máslo, vajíčko a vodu. Propracujeme těsto a zabalíme do fólie. Necháme ho v ledničce hodinu odpočinout. Krok 2: Pak vyválíme dokulata a naplníme těstem koláčovou formu tak, aby těsto sahalo až po okraj formy. Po celé ploše těsto vidličkou propícháme, položíme na něj vystřižené kolo pečícího papíru a nasypeme fazole, aby se těsto nevyboulilo. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme 20 minut. Pak odstraníme fazole a necháme vystydnout. Krok 3: Těsto poklademe tuňákem, nakrájenou fetou, nakrájenými rajčátky. Krok 4: Kysanou smetanu vyklopíme do misky, přidáme sůl, pepř, oregano a vejce, promícháme a vlijeme na koláč. Vložíme znovu do vyhřáté trouby a pečeme asi 25-30 minut, podle typu trouby.

Zveřejněno 26. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč s tuňákem a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3zB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slaný koláč s tuňákem a rajčátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3zB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, máslo, koření oregáno čerstvé, voda, sůl, tuňák, sýr feta, rajče cherry, vejce, smetana kysaná, koření oregáno, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu