Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bochánky (chlebík) se sladkým kondenzovaným mlékem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 255 kJ /
2 690 kcal
Bílkoviny75,19 g
Tuky52,25 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 137 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,39 g
Sacharidy471,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Domácí pekárna:
Do nádoby od pekárny nalijte mléko, máslo a sladké kondenzované mléko. Přisypte droždí a vše v nádobě promíchejte. Dále přisypte cukr, mouku a sůl. Nádobu se všemi surovinami vložte do pekárny, navolte program Těsto a pekárnu nechte pracovat.

Na začátku jsem pekárně pomohla dostat mouku ode stěn nádoby, ale jinak nebylo potřeba nic přidávat (mouku nebo mléko). Z uvedené dávky surovin vzniklo krásně těsto.

Hotové těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a odkrajujte z něj kousky po 40 g. Celkem jich budete mít 24. Z každého dílu těsta vytvarujte bochánek a vraťte ho zpět na pomoučněnou pracovní plochu. Všechny bochánky lehce zasypte hladkou moukou, zakryjte potravinovou fólií a nechte 15 minut kynout.

Po 15 minutách fólii stáhněte. Vezměte bochánek a na pracovní ploše ho prsty roztáhněte. Poté ho zabalte. Nejprve přehněte vrchní část, poté strany a nakonec spodní část. Opět v rukou tvarujte bochánky, které vkládejte na plech vyložený pečícím papírem i po stranách. Jakmile budete mít všech 24 bochánků hotových, opět je zakryjte fólií a nechte je kynout 45 minut.
Před pečením bochánky lehce zasypte hladkou moukou, vložte je do trouby předehřáté na 160°C a pečte je 20-25 minut. Po upečení nechte bochánky zcela vychladnout. Krok 2: Robot nebo ručně:
Do mísy nalijte mléko, kondenzované mléko, přisypte droždí a cukr, mouku a sůl. Zapněte robot a nechte ho pracovat 7 minut. Stejně postupujte, pokud zaděláváte těsto ručně. Po 7 minutách přidejte změklé máslo a těsto propracovávejte dalších 15 minut. Tady se asi vyplatí mít ten robot.

Těsto přendejte na pracovní plochu a ještě ho ručně propracujte. Vytvořte z něj kouli, kterou dejte do mísy, jejíž dno zasypte trochou mouky. Povrch těsta také zaprašte moukou. Mísu zakryjte víkem nebo utěrkou a těsto nechte kynout 60 minut.

Hotové těsto přendejte na pomoučněnou pracovní plochu a odkrajujte z něj kousky o 40 g. Celkem jich budete mít 24. Z každého dílu těsta vytvarujte bochánek a vraťte ho zpět na pomoučněnou pracovní plochu. Všechny bochánky lehce zasypte hladkou moukou, zakryjte je potravinovou fólií a nechte 15 minut kynout.
Po 15 minutách fólii stáhněte. Vezměte si bochánek a na pracovní ploše ho prsty roztáhněte. Poté ho zabalte. Nejprve přehněte vrchní část, poté strany a nakonec spodní část. Opět v rukou tvarujte bochánky, které vkládejte na plech vyložený pečícím papírem i po stranách. Jakmile budete mít všech 24 bochánků hotových, opět je zakryjte fólií a nechte je kynout 45 minut.
Před pečením bochánky lehce zasypte hladkou moukou, vložte je do trouby předehřáté na 160°C a pečte je 20 -25 minut. Po upečení nechte bochánky zcela vychladnout.

Zveřejněno 27. 9. 2020

Poznámka autorky dvevtroube

Sladký, bílý chlebík s kondenzovaným mlékem. Lahodný, měkký, nadýchaný ve tvaru malých bochánků.

Malé bochánky si můžete dát k snídani nebo k večeři namazané třeba marmeládou. I druhý den jsou stále výborné.

Video recept: https://youtu.be/4gAQDsD6d9c

Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/09/bochanky-c...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochánky (chlebík) se sladkým kondenzovaným mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3WL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochánky (chlebík) se sladkým kondenzovaným mlékem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R3WL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Myslím, že by stačilo v postupe po príprave cesta robotom alebo ručne napísať, že ďalej postupujeme ako pri miesení cesta v pekárni. Bolo by to prehľadnejšie. ;-)

Suroviny:
mouka hladká, mléko, cukr krupice, mléko kondenzované, máslo, droždí sušené, sůl

Přidat fotografie receptu