Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Tuto nejjednodušší a nejběžnější úpravu rybího masa zvládne i začátečník. Maso amura má tu velkou výhodou, že má méně drobných kostí, než-li např. kapr. Proto je amur v naší kuchyni tak oblíbený.
Postup přípravy
Krok 1: Rybu omyjeme a osušíme.
Krok 2: Porce ryby, které jsme nakrájeli na 2,5 cm široké podkovy pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
Krok 3: Rybu jemně osolíme, potřeme česnekem jemně rozetřeným se solí a pepřem. Posypeme drceným kmínem a sušeným medvědím česnekem.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 230 °C.
Krok 5: Do pekáčku vymazaného máslem narovnáme podkovy, na každou dáme kousek másla a zapneme horkovzdušnou troubu.
Krok 6: Teplotu snížíme na 210 °C a pečeme mírně dozlatova. Maso často potíráme máslem, které se rozpustilo v pekáčku.
Krok 7: Podáváme s brambory nebo hranolky.
Zveřejněno 28. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z75v
Moje poznámka
Amur pečený na másle s medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z75v
Nejnovější recepty
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 11 minutami
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 15 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 16 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marinovaný zelný salát
Radovan123 před 1 hodinou
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 2 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 3 hodinami
Smažená rýže
Kajkajak před 8 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 8 hodinami
Jablečné lívance
Brumaire před 9 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 10 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 10 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 11 hodinami
Suroviny:
amur,
citron,
kmín drcený,
česnek mědvědí,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
máslo
Komentáře (6)
Děkuji za recept. Věřím, že se k této rybě v budoucnu ještě vrátím, je to velmi jemné a lahodné rybí maso.