Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amur pečený na másle s medvědím česnekem

Tuto nejjednodušší a nejběžnější úpravu rybího masa zvládne i začátečník. Maso amura má tu velkou výhodou, že má méně drobných kostí, než-li např. kapr. Proto je amur v naší kuchyni tak oblíbený.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby odležení

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rybu omyjeme a osušíme. Krok 2: Porce ryby, které jsme nakrájeli na 2,5 cm široké podkovy pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Krok 3: Rybu jemně osolíme, potřeme česnekem jemně rozetřeným se solí a pepřem. Posypeme drceným kmínem a sušeným medvědím česnekem. Krok 4: Troubu předehřejeme na 230 °C. Krok 5: Do pekáčku vymazaného máslem narovnáme podkovy, na každou dáme kousek másla a zapneme horkovzdušnou troubu. Krok 6: Teplotu snížíme na 210 °C a pečeme mírně dozlatova. Maso často potíráme máslem, které se rozpustilo v pekáčku. Krok 7: Podáváme s brambory nebo hranolky.

TIP: Ryby v kuchyni a další oblíbené rybí recepty

Zveřejněno 28. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Amur pečený na másle s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z75v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Amur pečený na másle s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z75v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

LiZatKo: Moc děkuji, jsem ráda, že vám amur chutnal.:-K:-K:-K

Jednoduchý, přesto velmi dobrý recept. Amur na másle všem moc chutnal, jako přílohu jsme měli šťouchané brambory s libečkem.
Děkuji za recept. Věřím, že se k této rybě v budoucnu ještě vrátím, je to velmi jemné a lahodné rybí maso. <3

MamlajdaD: Moc děkuji, ryba měřila 92 cm a moc jsme si pochutnali.:-K:-K:-K

Pěkný recept! :yes::-K:-8

Suroviny:
amur, citron, kmín drcený, česnek mědvědí, česnek, sůl, pepř mletý, máslo, máslo

Přidat fotografie receptu