Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Asijské křupavé kuřecí řízky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 062 kJ /
971 kcal
Bílkoviny165,06 g
Tuky18,10 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,61 g
Sacharidy36,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa rozkrojíme každé vodorovně na 2 pláty, lehce jen klouby ruky naklepeme, osolíme z obou stran a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme stranou. Krok 2: Smícháme všechny omáčky a sůl. Do menšího rozehřátého rendlíku dáme olej a přidáme česnek. Když se rozvoní, přidáme med, vývar a všechny omáčky, promícháme a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu.
V hrnečku rozmícháme ve vodě škrob a vlijeme do omáčky, povaříme do potřebné hustoty (případně zředíme dle potřeby) a odstavíme. Krok 3: V misce rozmícháme směs na tempuru (vyplatí se koupit, z domácí směsi to nikdy není ono) s hodně studenou vodou do hustého těstíčka. V hluboké pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje na smažení, řízky by měly plavat. Namáčíme připravené maso do těstíčka a pokryté z obou stran ihned vkládáme smažit. Těstíčko se krásně nafoukne a když se zpevní, otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Krok 4: Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Podáváme nakrájené na proužky přelité omáčkou (Čína) nebo s omáčkou a rýží zvlášť v mističkách (Vietnam).

Zveřejněno 29. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijské křupavé kuřecí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Ok7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Asijské křupavé kuřecí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Ok7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Tonja: děkuji za komentář - tento recept je přímo od vietnamského kuchaře, řízek je nakrájený po vyndání a okapání na prkénku z důvodu, že se při jídle používají hůlky. :-) vařte si tak jak máte rád - o tom to vaření je 100 lidí =100chutí :-K hezký večer

Taková jídla mám rád a tempuru doma používáme (hotovou směs z Lidlu). Doporučuji však řízky nesmažit vcelku a pak řezat na nudličky, ale nařezat na nudličky předem. Nudličky budou v tempuře více obalené a kousky budou více křupavé (aniž by byly vysušené). A také by to bylo blíže zvykům asijské kuchyně, když už je nazýváte asijskými. V asijských zemích se nepoužívá jídelní nůž a nic už se na talíři nekrájí; jí se hůlkami a jídlo je (až na výjimky) připraveno předem na velikost sousta.

Libuse Romancikova: :-D dík :-K Hezký den

No TVL

MamlajdaD: :-) děkuji, taková jídla mám moc ráda , je to skvělé - doporučuji zkusit :-K Hezký večer

Moc pěkný recept! :yes::yes::yes:<3:-K

casino: :-) dík za komentář a přeji hezký den :-K kdo chce vědět ten se podívá <3

"Asijské křupavé kuřecí řízky"
Málem jsem rcp "zasklil" jako jeden z dalších nezajímavých...
No ale, kdyby součástí názvu bylo slůvko TEMPURA, tak i mnozí jiní by hned věděli wcg, že :-K

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, česnek, voda, olej, olej, česnek, omáčka hoisin, sriracha, med, vývar, omáčka sojová sladká, sůl, škrob kukuřičný, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu