Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 015 kJ / 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 81,09 g |
Vláknina | 8,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 574 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 43,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem a necháme chvilku odležet, než dostatečně
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Moje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 6 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 6 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 6 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 1 hodinou
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 3 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 3 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 3 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 5 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 5 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 7 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 7 hodinami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 7 hodinami
Suroviny:
makrela,
citron,
cibule,
kečup sladký,
sůl,
víno červené,
cukr,
olivy zelené,
olivy černé,
olej
Komentáře (19)