Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jeřabinová zavařenina

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Babovka91

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 968 kJ /
3 100 kcal
Bílkoviny15,15 g
Tuky10,50 g
Vláknina66,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy703,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě. Krok 2: Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka. Krok 3: Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici. Krok 4: Vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Vše zakápneme citronovou šťávou a promícháme. Krok 5: Ještě horkou zavařeninu plníme do čistých a suchých sklenic. Můžeme sterilizovat, jestli chceme prodloužit životnost.

Zveřejněno 30. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jeřabinová zavařenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0G47

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jeřabinová zavařenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0G47

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Fotka není vaše, ale Vitany - proto ho mažu.
K receptům vkládejte prosím pouze fota vlastní.

Doporučuji do textu receptu připsat, že se jedná o plody jeřábu jedlého, např. o jeřáb moravský. Každý nemusí vědět, že jeřáb ptačí, vysázený podle silnic je pro svojí trpkost nejedlý. ;-):-8 Recept je zajímavý a pěkný. <3

Suroviny:
jeřabiny, cukr, citron, skořice mletá

Přidat fotografie receptu