Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční medové kornoutky

Vánočního cukroví je nespočetně druhů. Zároveň je v dnešní uspěchané době je žádoucí, aby jeho příprava nestála moc času. Vyzkoušejte tedy recept na medové kornoutky. Plnit je můžete libovolným krémem.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 100 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie36 445 kJ /
8 711 kcal
Bílkoviny94,65 g
Tuky508,75 g
Vláknina23,50 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 3,47 g
Sůl0,42 g
Sacharidy926,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme těsto, vyválíme na tenkou placku a vykrajujeme kolečka o průměru 5-6 cm. Krok 2: Vložíme do vyhřáté trouba a pečeme na 180 °C velmi krátce a jen lehce dozlatova. Hned po vytažení z trouby je stočíme v kornoutky. Na plech dáváme do trouby jen 5-6 koleček, protože rychle tvrdnou a nestačili bychom je stočit. Krok 3: Po vychladnutí konce kornoutku namočíme do čokolády a obalíme v kokosu nebo v ořeších a plníme krémem. Krok 4: Na krém svaříme šlehačku s cukry a ořechy, necháme vychladnout a pak postupně vmícháme do vyšlehaného másla.

TIP: Máslové krémy v dortech, pečivu, zákuscích a cukroví

Zveřejněno 2. 10. 2020

Poznámka autora pavelk

Výbornou pomůckou jsou zahrocené kolíky, viz foto.

https://www.domaci-jidelnicek.cz/2020/10/02/medove...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční medové kornoutky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvBA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční medové kornoutky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvBA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Osvědčilo se mi čerstvě zatočený kornoutek dát na okamžik špičkou do panákové skleničky, aby se zase nerozvinul. Těsto tvrdne velice rychle.

:yes: Dělám podobné a jsou moc dobré.:-K:-K

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, med, mléko, žloutek, soda jedlá, máslo, máslo, šlehačka, cukr krupice, cukr vanilkový, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu