Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka rychlovka z čerstvých hub

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 740 kJ /
1 133 kcal
Bílkoviny36,72 g
Tuky83,86 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 235 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy51,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku zpěníme na 20 g másla, přidáme nakrájené houby a podusíme s kmínem. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme jíšku, kterou rozředíme vývarem (ten může být z masa nebo kostí, nebo i jen zeleninový) a povaříme. Krok 2: Osolíme, přidáme podušené houby, a vaříme 5 minut. Po malých troškách přilijeme smetanu, a když se polévka opět začne vařit, rozkloktáme do ní vajíčka. Do hotové polévky přidáme zelenou petržel. Krok 3: Pro větší jedlíky uvaříme polévkové nudle a podáváme zvlášť v misce.
Protože v polévce je už tuk, který se dával pod cibulku, dávám někdy jen hotovou jíšku nebo záklechtku a smaženou jíšku vynechávám.

Zveřejněno 3. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka rychlovka z čerstvých hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wJYm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka rychlovka z čerstvých hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wJYm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

casino: Dík za komentík! :-K Mám ráda tam, kde se to hodí vařit z nějakého vývaru, to je hned jiná chuť. A ten houbový prášek taky ráda používám, ale zásoba se tenčí. ;-( No nic nevydrží věčně, že? ;-) No i tak b y l a polévka náramně jedlá! :-8 Dík a zdravím! :-K:-K:-K

Simona Skolakova, Jaromira18: Tady v okolí prý také nerostou, ale dostala jsem misku hub, a tak celá šťastná jsem honem nevěděla, co z toho dřív uvařit. ;-):-D Rozdělovala jsem jak se říká "jako pánbu", abych si to co nejvíc užila. Na tuhle polévku mi zbylo houbiček už jen málo a tak jsem nastavovala houbovou směsí z mrazáku (kupovanou), ale stejně to nemělo chybu. Děvčata zkuste ze žampionů, přidejte nějaké oblíbené houbové koření a budete mít také hodně dobrou (a zároveň rychlou) houbovku. ;-):-KMoc vám děkuji za komentáře a zdravím! :-K:-K:-K

Mediální kuchařské hvězdy, zvláště oblíbenec Zdenda P. razí tezi, že je lepší mizerný vývar, než (s)prostá kohoutková 8-(
Houbová z čerstvých hub není žádné terno:-8 a proto do ní přihodím špetku v dlani rozemnutých sušených hub (někteří to zovou "houbové koření" :-)

:yes: Je nádherná,:-K:-K s velkou chutí bych si dala, ale houby nemám.:-K:-K

Houby u nás pořád nerostou,ale tuhle polévečku bych si dala s chutí<3;-):yes:

Suroviny:
vývar, houby čerstvé, mouka hladká, máslo, kmín celý, cibule, smetana, vejce, nudle polévkové, petržel

Přidat fotografie receptu