Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 317 kJ / 554 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,06 g |
| Tuky | 43,27 g |
| Vláknina | 7,85 g |
| Cholesterol | 35 mg |
| Sodík | 816 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme, opepříme a než se uvaří vývar, dáme do ledničky.
Krok 2: Zatím připravíme k ruce ostatní ingredience a pokrájíme uzenou slaninu a cibuli. Když máme vývar hotový, v kastrolu osmahneme na sádle a slanině jemně nakrájenou cibuli a porce kuřete opečeme do červena. Rychle přimícháme červenou papriku a díly kuřecího masa podlijeme vývarem z kostí. Přidáme bobkový list a nové koření a dusíme pod pokličkou, až je kuře měkké.
Krok 3: Maso vyjmeme na talíř, omáčku zalijeme smetanou, ve které rozkvedláme mouku. Povaříme nejméně 10-15 minut a pak do hrnce vrátíme prohřát kuřecí díly. Podáváme s rýží, noky či těstovinami, u nás v Česku jsou k této omáčce velice oblíbené i knedlíky.
Krok 4: Pokud používám na omáčku kuřecí stehna, nevykosťuji je a omáčku podlévám vodou. I tak vznikne silná a dobrá omáčka.
Zveřejněno 4. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice na způsob paprikáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Kn
Moje poznámka
Kuře na paprice na způsob paprikáše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3Kn
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 2 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 2 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 2 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 3 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 5 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 7 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 8 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 9 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 9 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 9 hodinami
Suroviny:
kuře,
sůl,
pepř,
cibule,
paprika sušená sladká,
slanina uzená,
sádlo,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar,
mouka,
smetana na vaření
Komentáře (9)
A proč
Já kůži neodstraňuji, neb právě glutin z kůže vyvařený dodá krmi plnější chuť
Když už se ale vaří pár kostiček na vývar, tak proč nevařit i s kuřecím kožuchem, proč?
No, možná kvůli cholesterolu, že...