Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mirabelková marmeláda se skořicí

Mirabelka je poddruh švestky, takže i chutí je jí velice blízká. Z drobných kulatých plodů můžeme připravit likéry, sirupy, ale také marmeládu. Se špetkou skořice a kapkou rumu bude marmeláda chutnat nejen na pečivu, ale jistě také na vánočním cukroví.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

KopretinaJana KopretinaJana

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 953 kJ /
1 901 kcal
Bílkoviny9,83 g
Tuky3,25 g
Vláknina38,13 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 64 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy439,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mirabelky vypeckujeme, vložíme do hrnce a zasypeme skořicí. Vaříme do změknutí. Krok 2: Poté postupujeme podle návodu na Pektogelu (s ohledem na množství cukru). Ochutnáváme během vaření, zda je marmeláda dostatečně sladká. Krok 3: Hotovou marmeládu plníme do čistých umytých sklenic, zakápneme rumem, otřeme hrdla a zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

TIP: Jak zpracovat mirabelky

Zveřejněno 5. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelková marmeláda se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O31G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelková marmeláda se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O31G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

MamlajdaD: Děkuji :-K

KopretinaJana: Snad to teď půjde rozkliknout. ;-)
http://alishaeasycooking.com/2-zpusoby-jak-rychle-...

cathleen: vypeckovávám dnem od hrnce :-) tady je návod i foto (způsob č.2) alishaeasycooking.com/2-zpusoby-jak-rychle-vypeckovat-tresne/ Nejdou od pecky hladce, třeba jako švestka, ale mě to docela šlo a bylo to za chvilku. A jsem z výsledkem spokojená. Je to práce třeba jako vyčistit šípky od semínek, ale mě taková práce nevadí a ráda tomu ten čas věnuji :-)

Zajímalo by mě, jakým způsobem tyhle mirabelky (na fotu, u nás rostou i kolem cest, v remízcích nebo třeba v zahradách - rádi je mlsáme) vypeckováváte :-) Tyhle od pecky určitě nejdou.

Mirabelka vypadá jinak:
5. Mirabelky
Kvetou bílými, menšími květy, větévky mají kolce. Malé kulovité, výjimečně podlouhlé plody, barvy žluté až zlatožluté mají dužninu měkčí konzistence. Je žlutá, nelpí na pecce, chuť je sladká až velmi sladká. Odrůdy mirabelek se liší především dobou zrání.

Tato skupina má u nás nejužší sortiment (Nancyská, dále perspektivní velkoplodé mirabelky Bellamira a Miragrande).

https://izahradkar.cz/zahrada/ovoce/peckoviny/se-v...

tohle odhaduju na https://cs.wikipedia.org/wiki/Slivo%C5%88_myrobal%...

Suroviny:
mirabelka, cukr, skořice mletá, rum, pektogel

Přidat fotografie receptu