Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Kefírovka" (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 961 kJ /
2 859 kcal
Bílkoviny70,17 g
Tuky129,17 g
Vláknina21,50 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 3,54 g
Sůl0,33 g
Sacharidy343,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše smícháme v míse a nalijeme do formy. Krok 2: Pekla jsem ve formě na pudink, vymazané řepkovým olejem, vysypané kokosem a vychlazené asi půl hodiny v lednici. Pečení - 55 minut na 165°C.

Zveřejněno 6. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Kefírovka" (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8jl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Kefírovka" (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X8jl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

petram: Mám tu postup, už vás na něj Frantiska nasměrovala, díky jí za to. Je tam i fotka produktů, které jsem použila. Já jsem si kvůli kvašení koupila sušičku s touto funkcí, předtím jsem kvasila "v peřinách". Pokud vám mléko zhořklo, viděla bych to na přítomnost jiných bakterií, než těch z jogurtu. používám běžně dostupné sojové mléko bez cukru a vegan jogurt bez cukru se živou kulturou. Zkuste samotné mléko převařit, pak počkejte až vychladne na těch 48°C, pak vmíchejte jogurt a nechte pod pokličkou v příjemném teple 8 hodin pracovat. Zatím se mi nestalo, že by mi zhořklo. Zkoušela jsem i z instantního Zajíce, taky zkysnul, ale nebylo to úplně ono. Ať se daří!

petram: https://www.toprecepty.cz/recept/64678-kysane-rost...

Eja57: jestli tim nemysli tohle

petram: mohu rovněž poprosit autorku o odpověď? Také mne to zajímá.

Máte prosím osvědčený způsob pro kvašení rostlinného mléka? Zkoušela jsem to mnohokrát a pokaždé neúspěšně - obvykle zhořkne, případně udělá sliz, ale nikdy nic podobného kefíru. Jaký druh a značku mléka případně používáte?

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr, cukr vanilkový, kypřící prášek, soda jedlá, kakao, olej řepkový, sůl, jogurt, rozinky, ořechy sekané

Přidat fotografie receptu