Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gruzínské čachochbili

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 096 kJ /
1 218 kcal
Bílkoviny9,60 g
Tuky101,78 g
Vláknina27,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy58,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté kuře osušíme a naporcujeme na menší kusy. Každé prso na 4 díly, horní stehna na 2 díly. Z těchto dílů stáhneme kůži a s vyříznutou páteří s biskupem a špičkami křidýlek založíme vývar. Křidélka také rozdělíme, ale kůži nestahujeme. Krok 2: Ve větším kastrolu rozpálíme olej a vkládáme do něj všechny kousky kuřete. Prudce osmažíme z obou stran. Krok 3: Poté zasypeme pokrájenou cibulí, promícháme a smažíme do změknutí cibule.
Přidáme na kostičky pokrájená rajčata, promícháme, přidáme veškeré koření, vč. soli. Dusíme do změknutí masa. Krok 4: Pokud je málo šťávy, přidáme naběračkou vývaru, který současně vaříme.
Dochutíme solí, popř. cukrem nebo kečupem. Krok 5: Na konec přidáme drobně posekaný česnek a petrželku, chvilku ještě podusíme a můžeme podávat.
Přílohy: rýže, bílé pečivo...

Zveřejněno 8. 10. 2020

Poznámka autora Tom Beyk

Výhoda u tohoto jídla je, že si můžete dát na talíř kousky prsou, která jsou šťavnatá a kousky stehen.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gruzínské čachochbili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvLA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gruzínské čachochbili

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mvLA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jé, to jsem kdysi dávno, snad ještě zasvobodna, taky dělala podle nějakého receptu. A pamatuju si, že ten název byl zkomolený jako "čochašbili". Ale dobré to bylo :yes:

MamlajdaD: ... není zač a je to opravdu moc dobré...;-)

Dík za dobře popsané náhradní kořenění - gruzínské koření Chmeli suneli také doma nemám, ale ty ostatní ano! Určitě časem vyzkouším, myslím, že to bude příjemně pikantní a moc dobré! :yes::-K;-):-D

Suroviny:
kuře, cibule, rajče, česnek, petrželka, koření, koření adžika, saturejka, paprika sušená sladká, pepř drcený, olej, sůl,

Přidat fotografie receptu