Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí řízek na bílém víně

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie871 kJ /
208 kcal
Bílkoviny0,41 g
Tuky0,82 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 3 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky jemně osolíme, opepříme z obou stran. Na pánvi rozpálíme máslo, na něj dáme řízky (pozor, může prskat) a z každé strany podle tloušťky masa osmahneme cca 1 minutu.  Krok 2: Vyndáme z pánve, přilijeme víno, ztlumíme žár a necháme víno smísit s vypečenou šťávou z masa. Za neustálého míchání přisypeme cukr a vzniklou šťávou přelijeme maso na talíři.

Zveřejněno 9. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí řízek na bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGKg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí řízek na bílém víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vGKg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

No, docela OK
No, mušky by se našly
No, ale ta masařka je k nepřehlédnutí
...pokud pouze smísíme 2 dl sic! vína se šťávou - s jakou VYPEČENOU šťávou :-? (a cukrem) tak se to telátko bez dalšího naučí plavat, že ;-)

Suroviny:
řízky telecí, sůl mořská, máslo, víno bílé, cukr třtinový

Přidat fotografie receptu