Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,2 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 464 kJ /
1 306 kcal
Bílkoviny33,65 g
Tuky40,49 g
Vláknina29,71 g
Cholesterol 121 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy167,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jogurt zmiešame so Solamylom, kmínom, prelisovaným cesnakom, chilli, šťavou z limetky, korením a soľou. Potrieme stehná z oboch strán, uložíme do pekáčika a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
Potom v rúre zakryté pečieme na 180°C domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme. Krok 2: Marhule prelejeme vriacou vodou a scedíme. Nakrájame ich na maličké kocôčky a dáme do malého kastrólika. Pridáme k nim maslo, cukor a víno a 15 min zakryté dusíme. Zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vína. Nakoniec pridáme sekanú mätu. Krok 3: Upečené kuracie stehná podávame s omáčkou a prílohou podľa svojej chuti.

Zveřejněno 10. 10. 2020

Poznámka autorky tejaja

Mäso možno použiť podľa svojej chuti, nielen kuracie, ale aj bravčové, divinu...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLQw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna s meruňkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yLQw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Eja57: Evka, kľudne sa dá mäso dať podľa svojej chuti, ale pridať ako omáčku by znamenalo v podstate duplicitu, a to nie. ;-) Pridala som tvoj nápad do poznámky. ;-)

hm...Terezko, já bych možná zvážila zda nepřidat tu omáčku jako samostatný recept:-? já si ji chuťově představím k přírodnímu vepřovému plátku a třeba i k uzenému ( proč jen švestičky..)

Eja57: tejaja: Já peču kuřecí stehýnka zasádně bez jakékoliv tekutiny. Inspirovala jsem se skvělým receptem, jak péci jen osolené a maximálně okořeněné kuže na talíři, ale dělám to i se stehýnky, která dávám do skleněného nebo keramického pekáčku. Jak píše tejaja, maso si samo pustí šťávu a je výborné. ;-)

Eja57: Pri pečení netreba podlievať. Je tam jogurt, ktorý obsahuje tekutinu a tekutinu pustí aj mäso. A keďže sa pečie zakryté, nevyparuje sa v nadmernom množstve. Pečiem zakryté alobalom, tekutina ostáva.;-)

casino: no co mi předložili hummus posypaný asi dvěma lžičkami ml. římského kmínu, si myslím, že v našem kraji se zbytečně řeší, že se ho musí použít maličko. Jinde to tak neprožívá jí

tejaja: Eja57:
Římský kmín?
Patrně záleží na chuti konzumenta :-)
Když jsem před drahnými lety koupil první sáček (50g) kmínu od Rojíka, tak mi prodejce kladl na srdce, že abych to nepřehnal při vaření s množstvím koření...
Radu jsem si vzal k srdci a dnes, z plezíru, jsem si dal mezi zuby jedno semínko, jen tak na chuť...
No, chutná to furt stejně 8-(
A na tom prvním a posledním sáčku je datum 10.2.2009 :-D

No, já si myslím, že 1 PL římského kmínu v 300 g jogurtu není moc...
Ale - při pečení nepodlijeme? asi podle potřeby ano.....

casino: Recept mám z jedného časopisu, bohužiaľ už nepamätám, z akého. Ale nikomu nič nebráni dať kmín podľa svojej chuti, však? :-D

tejaja:
Už jsem nestihl editovat:-)
Edit:
Možná ale, pokud jde o rcp z Levanty, tak možná proč ne, že

casino: Opravdu, a nezabilo ma to. Dala som toľko, koľko bolo v recepte. :-D:-D:-D

"1 lžíce římského kmínu"
Opravdu?
Tedy 1PL??
No, to by mě zahubilo ;-)
Ááá nééébo posílilo a koronáč by se mi obloukem vyhnul...:-8:-):-D

Suroviny:
stehno kuřecí, jogurt, solamyl, římský kmín mletý, česnek, chilli, šťáva limetková, pepř, sůl, meruňky sušené, máslo, víno bílé suché, solamyl, sekaná

Přidat fotografie receptu