Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Liptovské chlebíčky

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 600 kJ /
383 kcal
Bílkoviny1,12 g
Tuky41,34 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 129 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,02 g
Sacharidy1,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme. Krok 2: Cibuli nakrájíme na hodně jemné kousky. Tu už zamícháme ručně. Na plátky veky mažeme pomazánku, posypeme drobně nakrájenou cibulí a ozdobíme paprikou.

Zveřejněno 10. 10. 2020

Poznámka autorky mika59

Inspirace: Pomazánky-recepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Liptovské chlebíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3j1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Liptovské chlebíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3j1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Koubkova: Děkuji moc..:-K:-K

Také jsem dnes vyzkoušela ,použila jsem německý tvaroh, ten není tak řídky ,mléko jsem vynechala je krásně nadýchaná:yes:

KUKI1: Děkuji moc..:-K:-K

Tak mi to nedalo a pomazánku jsem včera udělala. Opravdu nadýchaná, výborná a rychle hotová. A řídká nebyla;-):yes:

KUKI1: Není, myslím, že na fotkách to je vidět. Je našlehaná jako pěna..:-)

Když se použije tvaroh z krabičky, není pomazánka řídká?

casino: Není tomu tak vždy! Dobrá maďarská paprika se po rozležení ,po takovém ošetření opravdu na chuti odrazí a významně. Posune to pomazánku z kategorie dobrá, do kategorie mňamka . Se špatnou paprikou neuděláte nic . Jelikož to dělala taky moje tchýně, tak držím s ní, a dobrou papriku rozpouštím, jak v másle , tak i v oleji /tu druhou do segedýnu a grenadýru/!<3

Eja57:
Máslo je máslo:yes: ale také vztah k němu patrně přehodnotím :-D
Doposud jsem v HORKÉM másle "rozpouštěl" papriku, že pro lepší barvu...
Nedávno jsem zkusil tak i tak a nikdo, vyjma mé maličkosti, zanedbatelný rozdíl v chuti ani barvě tvarohových pomazánek nezaznamenal ;-(:-)

No za mne - já asi na stará kolena přehodnotím svůj vztah k přidávání másla do pomazánek, nedávám, konzistenci řeším našleháním základním surovin, ani můj kamarád výborný kuchař mne nepřesvědčil....aaale - tady to vidím i já, autorce děkuji:-K

No...liptovská pomazánka je dejme tomu asi jasný název s jasným složením....aaaale - liptovské CHLEBÍČKY je jinde, ne? prostě chlebíčky INSPIROVANÉ liptovskou pomazánkou...ne?
:-K

mika59:
:yes::yes::yes:
Ovšem jak říká klasik: „Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.“ :-D
https://www.pomazanky-recepty.cz/pomazanky/liptovs...

casino: Čerpám z toho...už jsem na váš komentář čekala...;-) https://www.pomazanky-recepty.cz/pomazanky/liptovs...

"Liptovské chlebíčky"
Že se jedná o tuctovou pomazánku (vyjma toho zpracování másla:yes: je věc jedna...
...ale proč LIPTOVSKÉ:-?
Že by šlo o liptovské máslo:-O když už tam není bryndza :-8

:yes::yes::yes:<3:-K

Aha tak to.ano:-D:-K:yes:

Suroviny:
tvaroh plnotučný, máslo, paprika sušená sladká, cibule, mléko, sůl, veka, cibule, paprika sterilovaná

Přidat fotografie receptu