Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí dietnější řízky z trouby s rychlou přípravou

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 35 min

45 min (10 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 180 kJ /
282 kcal
Bílkoviny52,50 g
Tuky8,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátek nenaklepaného kuřecího stehenního masa, nejlépe s kůží, z obou stran trochu navlhčíme vodou, třeba rozprašovačem. To uděláme proto, aby na mase držela strouhanka. Následně osolíme, okořeníme a obalíme v strouhance, tu do masa důkladně zatlačíme. Krok 2: Připravené řízky uložíme buď na plech s pečícím papírem, ale raději se speciální silikonovou podložku (viz foto). Řízky můžeme velmi lehce pokapat olejem, ale nemusíme. Krok 3: Vložíme do trouby předehřáté na cca 190-200°C a pečeme zhruba 35 minut. V polovině pečení řízky otočíme. Doba pečení je pouze orientační, záleží jak velký kousek masa budeme připravovat. Krok 4: Vhodnou přílohou jsou vařené nebo mačkané brambory, bramborová kaše a ještě zeleninový salát. Hodí se taktéž konzumovat s chlebem.

Zveřejněno 14. 10. 2020

Poznámka autorky Merylas

Je to takový bezpracný oběd z několika surovin a s minimem nádobí pro ty, kteří mají rádi řízky, ale z nějakého důvodu se musí a nebo chtějí stravovat dietněji. Jediným prohřeškem je ponechaná kůže, ale ta nám tam tak chutná, že neodoláme. Zase nepoužívám na pokapání žádný tuk.

Většinou kupuji pár celých kuřat, která vykostím, maso roztřídím a zamrazím. A proto mám stehenní maso s kůží, ale jdou vykostit i čtvrtky a kosti použít na vývar. Stehenní maso je šťavnatější a k tomuto účelu se hodí nejlépe.

Poslední dobou ráda používám silikonovou podložku na pečení, v které se zachytává přebytečný tuk. Dá se použít na různé druhy pokrmů při dietním stravování.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí dietnější řízky z trouby s rychlou přípravou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyRR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí dietnější řízky z trouby s rychlou přípravou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyRR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Děkuji.:-K Já většinou než máslo, používám trochu oleje. Ale pokud by to mělo být pro někoho více dietní, tak není třeba vůbec, pokud je to ze stehenního masa.

:-)<3<3mám ráda řízky z trouby jen na ně dávám tenký plátek másla a dělám na podložce :-Kpěkný recept i foto

Suroviny:
maso, sůl, koření, strouhanka

Přidat fotografie receptu