Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát z mrkve a kukuřice

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavelk pavelk

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie582 kJ /
139 kcal
Bílkoviny3,32 g
Tuky0,52 g
Vláknina10,51 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,33 g
Sůl8,30 g
Sacharidy27,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tři středně velké mrkve dobře oškrábejte a nakrájejte na dlouhé a tenké plátky. Polovinu mrkve dejte na pánev, posypejte polovinou soli a cukru, přidejte druhou vrstvu mrkve a opět posolte a pocukrujte.
V hrnku smíchejte 1,2 dl vody s octem a zalijte nakrájenou mrkev. Přikryjte, dejte na kamna a na mírném ohni ji duste po dobu asi 15 minut, aby mrkev byla na skus. Krok 2: Cibuli překrojte na polovic a nakrájejte na tenké proužky. Před koncem dušení přidáte do mrkve pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Dobře promíchejte, nechte přikrytou pánev a stáhněte z plamene.
Nechte ještě 5 minut stát pod pokličkou a pak zeleninu sceďte a nechte ji vychladnout. Krok 3: Když je vše dostatečně studené, přesypte směs do hluboké misky a přidejte okapanou konzervovanou kukuřici. Podle chuti můžete přidat jednu až dvě lžíce majonézy a popřípadě také tavený sýr, který jste rozšlehali se lžíci majonézy, aby byl krémový.
Salát dejte aspoň na 1-1,5 hodiny vychladit.

Zveřejněno 16. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z mrkve a kukuřice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxwX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát z mrkve a kukuřice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pxwX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
mrkev, kukuřice sterilovaná, cibule, česnek, ocet, voda, cukr, sůl, sýr tavený

Přidat fotografie receptu