Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s cuketovo-okurkovým pyré z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba tepelné úpravy: 240 min

240 min (240 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 344 kJ /
1 277 kcal
Bílkoviny9,83 g
Tuky126,62 g
Vláknina13,20 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,80 g
Sacharidy21,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a vetřeme provensálské koření. Krok 2: Do kameninové nádoby pomalého hrnce (dále jen PH) dáme na kostky nakrájenou cuketu, okurky a okurkový nálev. Krok 3: Na drobné kostičky nakrájený špek dáme do velké pánve vyškvařit do zlatavé barvy. Pak ho děrovanou podběrkou přendáme do PH a část puštěného tuku slijeme stranou. Krok 4: Do zbytku tuku v pánvi dáme drobně pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a odhrneme ji k okraji. Do pánve vložíme porce králíka a necháme je ze všech stran prudce osmažit. Krok 5: Poté vše přendáme do PH, přiklopíme poklicí a hrnec necháme pracovat na II. stupeň (high) 4 hodiny. Krok 6: Měkké maso vyndáme a uchováme v teple. Do PH dáme máslo a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby dochutíme. Krok 7: Na nahřáté talíře naservírujeme pyré, porce masa a podáváme s vařenými bramborami.

Zveřejněno 17. 10. 2020

Poznámka autorky Anna Kocikova

Měla jsem králíka chcípáčka z obchodu. Použila jsem pouze zadní nohy a maso z vykostěného boku. Zbytek byl na vývar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s cuketovo-okurkovým pyré z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lx6p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s cuketovo-okurkovým pyré z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lx6p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
králík, cuketa, špek, cibule, okurky sterilované, lák okurkový, pepř mletý, sůl, koření provensálské, máslo

Přidat fotografie receptu