Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche lorraine-slaný koláč

Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto receptu, určitě vám také zachutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 164 kJ /
2 190 kcal
Bílkoviny99,01 g
Tuky188,14 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 4,15 g
Sůl10,15 g
Sacharidy23,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Krok 2: Těsto vyválíme na tenký plát a položíme do kulaté formy (průměr 28 cm) vyložené pečicím papírem. Krok 3: Na oříšku másla nebo oleji orestujeme dosklovata cibulku, přidáme anglickou slaninu, zarestujeme a rozprostřeme na těsto. Krok 4: Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme pepř, mírně osolíme a zalijeme sýr. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě 15 minut při 220 °C a 20-30 minut dopékáme při 180 °C.

TIP: Nejlepší recepty na quiche

Zveřejněno 30. 7. 2009

Poznámka autora Jenda1

Dnes mne navštívil syn mých dlouholetých přátel z Lucemburska Lubík, který přijel na dovolenou do Česka a překvapil mě tímto receptem.

Qiche (čti kiš) je báječný slaný koláč z křehkého těsta se smetanovou náplní, který obletěl celý svět. Pochází z východní části Francie, je darem alsasko-lotrinské gastronomie. V zemi svého původu je stejně populární jako pizza v Itálii.

Lubík, přestože bydlí v Lucembursku, se tento recept naučil v Belgii a je už poznamenán regionálními úpravami.

I tak mě mile překvapil. A to jsem měl zaděláno na bagetky s poličanem a česnekem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche lorraine-slaný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRmW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche lorraine-slaný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRmW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Vynikající, rychlý, zaprášilo se po něm, děkuji za recept :o) :yes:

Spravené a rýchlo zjedené! Chutilo ... +1

Udělal jsem pro jistotu dva a udělal jsem dobře jen se po nich zaprášilo,moc děkuji za recept-jsou vynikající.

Jak už předeslala Veronika, quiche lorraine se opravdu nedělá z listového
těsta. Připravit domácí těsto je otázka 5ti minut:250 g hl.mouky, 125 g
másla, špetka soli, 100 ml vlažné vody. Prohníst, uložit na 2 hoďky do lednice. Poté do koláčové formy, vymazané špetkou oliv.oleje, překrýt pečícím papírem, nasypat fazole, hrách nebo kamínky a péct cca 15 min.
při teplotě 200 st. Teprvé poté nanést ingredience (cibuli se slaninou
mírně osmažit). Kiš peču minimálně 1xtýdně, máme ho rádi.
Nicméně, proti gustu žádný dišputát:-)

Katerina: Stačí si pozorně přečíst celý recept, včetně poznámky;-) :-!

No, quiche rozhodne neni z listoveho testa, nicmene je pravda, ze je lze jako rychlou nahradu pouzit...podle me by to ale melo byt v receptu uvedene

Najprv treba cesto tzv. naslepo predpiecť zaťažené fazuľkami a až tak dávať plnku - pozrite sa na to foto, to cesto je celé premočené a surové...

Já mám quiche právě v troubě. Těsto asi originální recept je mouka 200g, máslo 100g, půl lžíce soli a žloutek. Pořádně propracovat a nechat uležet. Jen doufám, že můj kiš bude stejně jedlý jako na tvojí fotce!Posílám bod.

výborné, i jako základ pro jiné ingredience- fantazii se meze nekladou ;-) posílám bodík :yes:

Nevím proč, ale tento koláč jsme doma pekli a nějak mi nezachutnal...

Jendo,dovolila som si pridať k tvojim fotkám aj tri moje:-8neni som taký umelec vo fotení ako ty,ale koláč je vynikajúci:-p:yes:Akurát že som si urobila kysnuté cesto a pridala strúčik cesnaku do vajíčok s mliekom.Chcela som odniesť aj svokrovcom,ale asi už nebude čo:-8:-D:yes:

My quiche mame radi,ale jeste jsem nezkousela domaci, ale z toho listoveho testa to musi byt mnohem lehci a mnam:-p:-p Ulozeno na vyzkouseni a bodik leti:yes::yes::yes::-K

To je dobrota!

:yes::yes:

:yes::yes:+1

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
slaný koláč kiš, slaný koláč, kis slany kolac recept, kiš kolac, francouzský koláč kiš, francouzský quiche, koláč kiš, quiche z listového těsta, francouzský kiš, quische, slaný koláč recept, lotrinský quiche, lotrinský slaný koláč, francouzský slaný koláč-quiche, kiš, lotrinský kiš, slaný lotrinský koláč, slaný kiš, testo na quiche, recept na slaný koláč

Suroviny:
těsto listové, cibule, slanina anglická, sýr uzený, vejce, mléko, sůl, pepř bílý mletý, máslo

Přidat fotografie receptu