Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche lorraine - slaný koláč

Správný quiche lorraine je z křehkého těsta, hlavní je ale náplň ze slaniny, sýra a vajec. Lahodná kombinace. Zkuste i quiche lorraine z listového těsta podle tohoto receptu, určitě vám také zachutná.

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 164 kJ /
2 190 kcal
Bílkoviny99,01 g
Tuky188,14 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,50 g
Sodík 4,15 g
Sůl10,15 g
Sacharidy23,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Krok 2: Těsto vyválíme na tenký plát a položíme do kulaté formy (průměr 28 cm) vyložené pečicím papírem. Krok 3: Na oříšku másla nebo oleji orestujeme dosklovata cibulku, přidáme anglickou slaninu, zarestujeme a rozprostřeme na těsto. Krok 4: Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. V misce rozšleháme vajíčka s mlékem, přidáme pepř, mírně osolíme a zalijeme sýr. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě 15 minut při 220 °C a 20-30 minut dopékáme při 180 °C.

TIP: Nejlepší recepty na quiche

Zveřejněno 30. 7. 2009

Poznámka autora Jenda1

Quiche (čti kiš) je báječný slaný koláč z křehkého těsta se smetanovou náplní, který obletěl celý svět. Pochází z východní části Francie, je darem alsasko-lotrinské gastronomie. V zemi svého původu je stejně populární jako pizza v Itálii.

Lubík, přestože bydlí v Lucembursku, se tento recept naučil v Belgii a je už poznamenán regionálními úpravami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche lorraine - slaný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRmW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Quiche lorraine - slaný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vynikající, rychlý, zaprášilo se po něm, děkuji za recept :o) :yes:

Spravené a rýchlo zjedené! Chutilo ... +1

Udělal jsem pro jistotu dva a udělal jsem dobře jen se po nich zaprášilo,moc děkuji za recept-jsou vynikající.

Jak už předeslala Veronika, quiche lorraine se opravdu nedělá z listového
těsta. Připravit domácí těsto je otázka 5ti minut:250 g hl.mouky, 125 g
másla, špetka soli, 100 ml vlažné vody. Prohníst, uložit na 2 hoďky do lednice. Poté do koláčové formy, vymazané špetkou oliv.oleje, překrýt pečícím papírem, nasypat fazole, hrách nebo kamínky a péct cca 15 min.
při teplotě 200 st. Teprvé poté nanést ingredience (cibuli se slaninou
mírně osmažit). Kiš peču minimálně 1xtýdně, máme ho rádi.
Nicméně, proti gustu žádný dišputát:-)

Katerina: Stačí si pozorně přečíst celý recept, včetně poznámky;-) :-!

No, quiche rozhodne neni z listoveho testa, nicmene je pravda, ze je lze jako rychlou nahradu pouzit...podle me by to ale melo byt v receptu uvedene

Najprv treba cesto tzv. naslepo predpiecť zaťažené fazuľkami a až tak dávať plnku - pozrite sa na to foto, to cesto je celé premočené a surové...

Já mám quiche právě v troubě. Těsto asi originální recept je mouka 200g, máslo 100g, půl lžíce soli a žloutek. Pořádně propracovat a nechat uležet. Jen doufám, že můj kiš bude stejně jedlý jako na tvojí fotce!Posílám bod.

výborné, i jako základ pro jiné ingredience- fantazii se meze nekladou ;-) posílám bodík :yes:

Nevím proč, ale tento koláč jsme doma pekli a nějak mi nezachutnal...

Jendo,dovolila som si pridať k tvojim fotkám aj tri moje:-8neni som taký umelec vo fotení ako ty,ale koláč je vynikajúci:-p:yes:Akurát že som si urobila kysnuté cesto a pridala strúčik cesnaku do vajíčok s mliekom.Chcela som odniesť aj svokrovcom,ale asi už nebude čo:-8:-D:yes:

My quiche mame radi,ale jeste jsem nezkousela domaci, ale z toho listoveho testa to musi byt mnohem lehci a mnam:-p:-p Ulozeno na vyzkouseni a bodik leti:yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
slaný koláč kiš, slaný koláč, kis slany kolac recept, kiš kolac, francouzský koláč kiš, francouzský quiche, koláč kiš, quiche z listového těsta, francouzský kiš, quische, slaný koláč recept, lotrinský quiche, lotrinský slaný koláč, francouzský slaný koláč-quiche, kiš, lotrinský kiš, slaný lotrinský koláč, slaný kiš, testo na quiche, recept na slaný koláč

Suroviny:
těsto listové, cibule, slanina anglická, sýr uzený, vejce, mléko, sůl, pepř bílý mletý, máslo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu