Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový koláč s hruškami a limetkovým krémem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 480 kJ /
4 417 kcal
Bílkoviny76,78 g
Tuky300,94 g
Vláknina28,46 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 520 mg
Sůl0,93 g
Sacharidy336,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme vmíchaný kypřící prášek a na závěr vychladlý mák. Těsto řádně promícháme. Krok 2: Formu vymažeme máslem a vysypeme mákem. Těsto vlijeme do formy a poklademe hruškou, kterou jsme zbavili slupky, jádřince a pokrájeli na plátky. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Krok 3: V misce vyšleháme mascarpone, zakysanku, moučkový cukr, šťávu z limetky a půl lžičky nastrouhané limetkové kůry. Makový koláč podáváme s limetkovým krémem.

Zveřejněno 17. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový koláč s hruškami a limetkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3MR4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makový koláč s hruškami a limetkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3MR4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mák mletý, mléko, máslo, cukr, vejce, mouka hladká, kypřící prášek, hruška, mák, mascarpone, smetana zakysaná, cukr moučkový, limetka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu