Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný jablečný koláč

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

KarolinaSpicarova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 1 velký plech / 35 kousků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 560 kJ /
6 109 kcal
Bílkoviny107,75 g
Tuky267,81 g
Vláknina47,31 g
Cholesterol 869 mg
Sodík 486 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy793,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat. Krok 2: Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde, přidáme ho společně s moukou a solí k vyšlehané směsi a těsto hněteme, dokud se nespojí a nepřestane se lepit. Když je takto připravené, trochu ho posypeme moukou a dáme na cca hodinu kynout. Krok 3: Jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme skořici a dosladíme podle chuti (záleží na sladkosti jablek). Teď uděláme drobenku. V míse smícháme všechny ingredience a prsty rozdrobíme tak, aby vznikla drobivá hmota. Mezitím rozehřejeme troubu na 180°C. Když těsto nakyne, rozprostřeme ho na plech a dáme na něj jablka a drobenku. Necháme ještě asi pět minut odpočinout. Krok 4: Pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout a můžeme porcovat.

Zveřejněno 18. 10. 2020

Poznámka autorky KarolinaSpicar…

Těsto by mělo být jemné a nadýchané. Je to poměrně rychlý a jednoduchý recept. Doporučuji !!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ow2A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný jablečný koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ow2A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dovoluji si připojit komentář. Troubu bych určitě nezapínala tak brzy. Uvádíte, že těsto hodinu kyne, trouba je vyhřátá ale mnohem dříve. Zapnula bych ji tehdy, kdy bude připravený koláč na plechu. Trouba se mezitím nahřeje, koláč dokyne a obojí bude tak akorát. ;-):-K

Suroviny:
vejce, cukr, olej, sůl, mouka hladká, droždí, mléko, cukr, jablko, skořice, cukr, mouka hrubá, cukr, máslo

Přidat fotografie receptu