Tarhoňa s medvědím pestem
Tarhoňa je druh těstoviny používané ve slovenské a maďarské kuchyni. Můžeme jí uvařit jako přílohu, nebo z ní připravit samotný oběd. Doba vaření nezabere mnoho času a je chutná. S pestem je to dobý nápad.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 953 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,50 g |
Tuky | 51,55 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 148,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté listy medvědího česneku vhodíme do mixéru. Přidáme mandle, parmazán a olivový olej. Vše důkladně rozmixujeme na hladkou pastu a podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 2: Těstoviny tarhoňa uvaříme podle návodu. Do horkých scezených těstovin vmícháme připravené pesto.
Krok 3: Podáváme se strouhaným sýrem.
Zveřejněno 20. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tarhoňa s medvědím pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE6z
Moje poznámka
Tarhoňa s medvědím pestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RE6z
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 5 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 6 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 6 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 6 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 8 hodinami
Suroviny:
těstoviny,
parmazán,
list medvědího česneku,
mandle loupané,
sýr parmazán strouhaný,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře