Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízková bábovka

Tato bábovka se hodí jako jedlý dárek a jistě potěší všechny milovníky masa. Připravíme ji z vepřových řízků, které dochutíme hořčicí a doplníme slaninou, strouhaným sýrem a vejci. Na závěr posypeme bábovku jarní cibulkou, zalijeme smetanou a upečeme.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 977 kJ /
2 384 kcal
Bílkoviny68,47 g
Tuky220,44 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 4,55 g
Sůl11,24 g
Sacharidy30,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vyložíme papírem na pečení. Je dobré ho namočit do vody, potom pěkně přilne. Krok 2: Na dno formy naskládáme 6 řízků, osolených, opepřených a potřených hořčicí. Dále je posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe na ně pár plátků salámu, rozklepneme vejce a posypeme pažitkou. Krok 3: Na to položíme plátky slaniny a nakonec ještě zbývající plátky masa. Krok 4: Na závěr vše posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a zalijeme smetanou. Krok 5: Pečeme v troubě asi 1,5 hodiny na 180-200 °C.

TIP: Další tipy na jedlé dárky

Zveřejněno 30. 7. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Dobře se hodí jako dárek ,třeba k svátku,pro někoho kdo nemá rád sladké.

Recept mám od kamarádky,která tuto bábovku dostala k narozeninám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jq04

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řízková bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jq04

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Díky :-K

Já jsem pekla na 200 stupňů.Ale záleží na troubě.Já mám starý sporák,ale u těch nových nevím.Asi 180-200 st.:-K

Na kolik stupňů to prosím pečete? Díky :-)

Dobrý nápad s pečícím papírem+dobrý receptík bodík a uložení to jistí:-p:-D:yes:

Nádherně nafocený postup, to já fakt umím ocenit:-):yes:. Jde o to, že když jsem tímto způsobem dělala roládu bez rolování, tak se sice snědla, ale přišlo mi spíš, jako uvařené, než upečené:-/ Každopádně ale +;-):yes:

Jaruš, já jako zapřisáhlá "masařka" bych za takovej dárek skákala radostí (abych si nezlomila nohu;-)), bezvadnej nápad a tolik masa v bábovkové formě, musím pryč, už slintám jak po prodělaném záchvatu padoucnice;-), ale ty máš boda ode mne jasnýho:yes:

Mne by takový dárek určitě také potěšil:-) Řízková bábovka vypadá i chuťově moc dobře a všem by jistě chutnala, jen bych ráda o takovém narozeninovém dárečku věděla předem:-) Bodík:yes:

Tématické fráze:
bábovka, vepřová bábovka, řízkový dort, bábovka z vepřového masa, bábovka z masa, kuřecí roláda ve formě, kuřecí roláda v bábovkové formě, kuřecí roláda v bábovkové formě, kuřecí řízky v bábovce, masová roláda v bábovkové formě, vepřová roláda ve formě, rolada v babovkove forme, vepřová roláda bez rolování, kuřecí bábovka, masová bábovka, řízková kuchařka, kuřecí roláda v bábovce, maso v bábovkové formě, v babovkove forme, narozeninová bábovka

Suroviny:
plátek vepřový, vejce, hořčice, slanina anglická, sýr tvrdý, salám, pažitka, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu