Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatový košíček

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Paradajku ostrým nožom zrežeme z 1/4 pod pravým uhlom. Otočíme paradajku a ten istý rez urobíme z druhej strany. Tým vytvoríme rúčku košíčka. Opatrne orežeme dužinu a maličkou lyžičkou vydlabeme celú dužinu von. Krok 2: Košíček naplníme hráškom. Sterilizovaný hrášok len necháme otiecť. Mrazený hrášok kratúčko, asi 3 minuty blanšírujeme.

Zveřejněno 31. 7. 2009

Poznámka autorky tejaja

Paradajky používame ako ozdobu mís s nárezom mäsovým alebo syrovým.

Paradajky nesolíme, pustili by šťavu.

Používame len malé paradajky, do priemeru 4 cm.

Hrášok sa nemusí blanšírovať, možno ho použiť len rozmrazený.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový košíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZrv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatový košíček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kZrv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

Ivanka, :-D:-D:-D to len preto sú na obrázku nerozmrazené hrášky, lebo som nemala čas čakať, kým sa rozmrazia.:-D a potom fotiť. Hrášok sa môže blanšírovať, ale tiež nemusí vôbec tepelne upravovať a kým sa z misy začne jesť, krásne sa rozmrazí;-) Takže nijaké broky do pusy nedávaš, hrášku to trvá 10-15 minút, kým sa pri izbovej teplote rozmrazí;-):-D

Tejajko, to jsem pochopila, tyhle košíčky přece každý zná!;-)Mi jen není jasné, proč je v nich na fotofrafii ZMRZLÝ hrách....nedovedu si představit tyhle broky dát do pusy.........

Ivanka, tieto paradajky sa používajú ako ozdoba studených mís ( pozri poznámku ;-) ) a ješ ich spolu s tým, čo si z mís naberieš na tanierik ;-)

:-OTen hrášek v košíčku na fotce je zmrzlej?????:-//Jak se to jí?

Hello, máš pravdu, že rajče je vděčnou ozdobou. Fotečka se ti moc povedla.:yes: Košíček jak malovaný. Moc pěkně vykrojené zoubky. O bodík se holky nějak podělte :-D:-D:-D

Rajčatový košíček je opravdu vděčnou a velmi jednoduchou ozdobou. Nejlépě vynikne plněný nějakým tvarohovým krémem. Ten na fotce je s rajčatovým salátem. Jsem ráda, že mi to tejaja připomněla. Já si totiž kvůli těmhle ozdobám koupila malý keramický nůž, košíček jsem udělala, vyfotila a... zapomněla na něj. Tak máte alespoň na výběr "dva druhy" a navíc jeden bod.

To je supééér! Moc hezké, Terezko!!:yes:

Ďakujem.;-)Je to vcelku rýchla ozdoba na misy, vždy to má úspech.

Tak musím okamžitě ohodnotit,je to krásné:yes::-):yes:Dávám bodík

Tématické fráze:
rajčatová marmeláda, zdobení mís, papírové košíčky na muffiny jak je vyrobit, jak vyrobit papírový košíček na muffiny, zdobeni mísy, ozdoby z rajcat, rajčatové tulipány, papírový tulipan, košíček z rajčete, vystřihovánky košíčky, recept-rajčatová marmeláda, marmelády recepty rajcatova, vykrojené rajčata, sterelizovane rajcata top recepty, hrášek s rajčaty, jak vyrobit košíček na muffin, jak vyrobit tulipány na muffiny, jak vyrobit košíček na muffiny, jak si vyrobit papírové košíčky na muffiny, jak vyrobit kosicky na muffiny

Suroviny:
rajče, hrášek sterilovaný

Přidat fotografie receptu