Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní stehna na pivu a švestkách

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie503 kJ /
120 kcal
Bílkoviny1,66 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá a osušená stehna dobře osolíme a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme cibuli nakrájenou nahrubo, švestky a stehna. Krok 2: Podlijeme pivem, přikryjeme a pečeme prvních 20 minut na 220 st, poté teplotu ztlumíme na 160 st. Pečeme cca 2 hodiny podle velikosti stehen. Krok 3: Před koncem pečení teplotu opět zvýšíme na 220 st a dopečeme dozlatova.
Podáváme s různými knedlíky a dušeným zelím.

Zveřejněno 21. 10. 2020

Poznámka autorky mika59

Sušené rozpečené švestky pokrájím do zelí. Vařím kysané a nasáklé švestky výpekem a přitom sladké, zelí dobře dochutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehna na pivu a švestkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl5Z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní stehna na pivu a švestkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gl5Z

Marie

Suroviny:
stehno kachní, pivo světlé, cibule, švestky sušené, kmín celý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu