Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Újezdecký jáhelník

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 894 kJ /
1 170 kcal
Bílkoviny43,37 g
Tuky34,06 g
Vláknina25,55 g
Cholesterol 565 mg
Sodík 371 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy159,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jáhly dáme do hrnku a třikrát důkladně propláchneme vřelou vodou, naposledy necháme v cedníku okapat. Dno kastrůlku vymažeme tukem, dáme je zpět do hrnku, zalijeme mlékem, přidáme sůl a pomalu vaříme na mírném ohni. Až se mléko úplně odpaří a jáhly jsou měkké, přidáme máslo, vanilkový cukr, citronovou kůru, promícháme a necháme vychladnout. Krok 2: Vymažeme formu na biskupský chlebíček a vysypeme polohrubou moukou. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky a zapneme troubu na 180 °C. Do studené, vychladlé jáhlové kaše zamícháme žloutky a naposledy zlehka vmícháme tuhý sníh. Krok 3: Půlku dáme na dno formy, posypeme jablky, rozinkami a posypeme skořicí. Zakryjeme druhou půlkou kaše, stěrkou uhladíme a dáme do trouby zapéct na 45 minut dozlatova.

Zveřejněno 24. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecký jáhelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyjk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecký jáhelník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyjk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

MamlajdaD: Jáhly mám moc ráda. Moc a moc děkuji.:-K:-K:-K

Jaromíra18: :yes:<3:-D:-K

Suroviny:
jáhly, mléko, sůl, cukr vanilkový, skořice, máslo, kůra citronová, vejce, jablko, rozinky

Přidat fotografie receptu