Salát z pekingského zelí od Mazláka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 941 kJ / 1 181 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,00 g |
Tuky | 9,00 g |
Vláknina | 78,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Osolíme špetkou soli, promícháme a necháme odležet. Zelí zatím pustí šťávu. Krok 2: V jednom litru horké vody rozpustíme 80 gramů cukru a necháme zchladnout. Do vlažné vody pak přidáme čtyři polévkové lžíce Znojemského octa (má podle mne výraznější chuť). Krok 3: Touto zálivkou zalejeme odležené zelí a dáme do lednice vychladit. Hodí se jako salát k bramborové kaši s pečeným masem.
Zveřejněno 25. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát z pekingského zelí od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0np
Moje poznámka
Salát z pekingského zelí od Mazláka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A0np
Nejnovější recepty
Palačinky se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno 29. 4. 2025 14:29
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno 29. 4. 2025 12:38
Čokoládový fondant
Přidáno 29. 4. 2025 09:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 43 minutami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 1 hodinou
Výborná svíčková
Nikki60 před 1 hodinou
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 4 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 4 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 4 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 5 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 5 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 5 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 7 hodinami
Suroviny:
zelí pekingské,
sůl,
voda,
cukr,
ocet
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.