Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 811 kJ / 2 345 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 269,42 g |
Tuky | 66,33 g |
Vláknina | 66,37 g |
Cholesterol | 600 mg |
Sodík | 4,26 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 137,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v lednici alespoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc.
Krok 2: Zapneme troubu na 170 °C spodek/vršek.
Malé cibulky oloupeme a necháme vcelku, velké nasekáme nahrubo. Na 2 lžících olivového oleje nejprve orestujeme doměkka malé cibulky a když změknou, vyndáme je stranou. Pak orestujeme ostatní cibuli.
Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přendáme do nádoby s poklicí, určené do trouby (lze do PH, ale používám nádobí z krystalického polymeru). Krok 3: Smícháme víno, ocet, med, sůl a všechno koření (kuličky dávám do čajového sítka nebo sáčku) a promícháme s masem s cibulí. Cibulky necháme ještě stranou. Přidáme protlak a konzervu rajčat, dáme do předehřáté trouby na cca 90 minut. Zkusíme, zda je maso měkké, a pokud je třeba, ještě necháme na dalších 30 -45 minut v troubě. Krok 4: Když je maso krásně měkké, vyndáme rozmarýn, bobkové listy a skořici (kuličky koření v čajovém sítku) a vložíme malé cibulky, dle potřeby přisolíme a opepříme. Necháme prohřát a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Malé cibulky oloupeme a necháme vcelku, velké nasekáme nahrubo. Na 2 lžících olivového oleje nejprve orestujeme doměkka malé cibulky a když změknou, vyndáme je stranou. Pak orestujeme ostatní cibuli.
Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přendáme do nádoby s poklicí, určené do trouby (lze do PH, ale používám nádobí z krystalického polymeru). Krok 3: Smícháme víno, ocet, med, sůl a všechno koření (kuličky dávám do čajového sítka nebo sáčku) a promícháme s masem s cibulí. Cibulky necháme ještě stranou. Přidáme protlak a konzervu rajčat, dáme do předehřáté trouby na cca 90 minut. Zkusíme, zda je maso měkké, a pokud je třeba, ještě necháme na dalších 30 -45 minut v troubě. Krok 4: Když je maso krásně měkké, vyndáme rozmarýn, bobkové listy a skořici (kuličky koření v čajovém sítku) a vložíme malé cibulky, dle potřeby přisolíme a opepříme. Necháme prohřát a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.
Zveřejněno 26. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecký guláš stifado z české trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NRk
Moje poznámka
Řecký guláš stifado z české trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4NRk
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 50 minutami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněné cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 2 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 2 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 4 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 5 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 5 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 6 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 19 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 21 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 21 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 21 hodinami
Suroviny:
kližka hovězí,
česnek,
olej olivový,
cibule,
olej olivový,
víno červené,
ocet,
med,
skořice,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
koření hřebíček,
koření oregáno sušené,
rozmarýn čerstvý,
rajče sekané,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře