Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řecký guláš stifado z české trouby

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 811 kJ /
2 345 kcal
Bílkoviny269,42 g
Tuky66,33 g
Vláknina66,37 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 4,26 g
Sůl10,50 g
Sacharidy137,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v lednici alespoň 1 hodinu, ale klidně i přes noc. Krok 2: Zapneme troubu na 170 °C spodek/vršek.
Malé cibulky oloupeme a necháme vcelku, velké nasekáme nahrubo. Na 2 lžících olivového oleje nejprve orestujeme doměkka malé cibulky a když změknou, vyndáme je stranou. Pak orestujeme ostatní cibuli.
Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Přendáme do nádoby s poklicí, určené do trouby (lze do PH, ale používám nádobí z krystalického polymeru). Krok 3: Smícháme víno, ocet, med, sůl a všechno koření (kuličky dávám do čajového sítka nebo sáčku) a promícháme s masem s cibulí. Cibulky necháme ještě stranou. Přidáme protlak a konzervu rajčat, dáme do předehřáté trouby na cca 90 minut. Zkusíme, zda je maso měkké, a pokud je třeba, ještě necháme na dalších 30 -45 minut v troubě. Krok 4: Když je maso krásně měkké, vyndáme rozmarýn, bobkové listy a skořici (kuličky koření v čajovém sítku) a vložíme malé cibulky, dle potřeby přisolíme a opepříme. Necháme prohřát a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 26. 10. 2020

Poznámka autorky Marie Svarcova

Původně se dělal tento guláš z králičího masa, až později se začal v Řecku dělat z hovězího. Obojí je moc dobré. Výhodou toho z trouby je, že si ho nejméně 90 minut nemusíme všímat a vůbec troubu neotvíráme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecký guláš stifado z české trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4NRk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řecký guláš stifado z české trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4NRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kližka hovězí, česnek, olej olivový, cibule, olej olivový, víno červené, ocet, med, skořice, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, koření hřebíček, koření oregáno sušené, rozmarýn čerstvý, rajče sekané, protlak rajčatový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu