Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonézové rohliky měkoučké

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mia2404 mia2404

Středně náročný

Suroviny pro 16

16

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 561 kJ /
3 480 kcal
Bílkoviny71,70 g
Tuky175,95 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 4,97 g
Sůl12,73 g
Sacharidy394,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všetky ingrediencie dáme do pekárničky a necháme pracovať stroj, čo u mna trvalo 1 h a 20 min. Krok 2: Potom z cesta urobime 16 guličiek a necháme 10 min. odpočinúť. Krok 3: Vyvaľkáme do elipsovitého tvaru, natrieme rozpusteným maslom a na 1/3 urobime zárezy a natočime do tvaru rohlikov. Necháme dalšich 30 min. odpočivať a dáme piecť na 180°C asi 30 min. (ale to závisi od trúby).

Zveřejněno 27. 10. 2020

Poznámka autorky mia2404

Recept som našla na madarskej stránke Cookpad od pani Katica Fehér a musim povedať, že sú mäkkučké aj na druhý deň.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonézové rohliky měkoučké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8R6W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Majonézové rohliky měkoučké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8R6W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

magdalena66: ty tvoje jsou opravdu krasne !! ale ja na to prijdu, zkusim zmenit teplotu.... Testo je vyborne ! <3:-8

magdalena66: Je mi luto :-O že sa ti nevydarili, ale ja som ich piekla tiež v horkovzdušnej trúbe a boli super ( vidiet aj na obrázku je tam aj rozpolený rohlik) pri 180 st cca 30 min. , ale zas každá trúba je iná

cathleen: dekuji za radu :yes:, tak vyzkousim i takhle, ale je divne ze uprostred bylo testo nedopecene...

magdalena66: snad napíše i autorka, ale moje zkušenost je taková, že čím menší kynuté tvary pečete, tím chtějí péct při vyšší teplotě a zároveň kratší dobu. Dlouhé pečení při nízké teplotě rohlíky a jiné drobné pečivo vysuší. Peču je obvykle min. při 200°C, ale spíš při vyšší, třeba i při 230°C ;-)

Tak se mi nepovedly...;-(;-( testo super, ale pri peceni se moc opekly na povrchu ( skoro ztvrdly ) ale testo uvnitr nebylo uplne upecene...myslite ze byla moc vysoka teplota ? ( 180 C° asi 30 minut...), mozna je to horkovzdusnou troubou...tak snad to bylo tim, zkusim znovu :-D<3

pohoda.b@post.cz: Gabina ma už odpovedou predbehla:-), takže sa to dá aj ručne , ale ja uprednostnujem DP

pohoda.b@post.cz: Hodina dvacet je zpracování těsta včetně kynutí. Ručně můžete udělat klasicky kvásek, pak zpracovat těsto a nechat kynout;-) Pekárna to jen usnadní, že vše zpracuje a nechá nakynout.

Vypadají skvostně ale škoda že nic pro mně! Nemám totiž pekárnu a kdybych to těsto měla hnětnout přes hoďku tak mi vypadne ruka z ramene.;-(

:yes: vypadají krásně,:yes: :-K určitě zkusím<3

:yes:Jsou nádherné, moc ráda je upeču.:-K:-K:-K

:yes:

Miuška, sú nádherné!

Rohlíky jsou moc pěkné, i mají zajímavý tvar! ;-) :yes:<3:yes::-K
Kdo by nevěděl jak tvarovat, může se inspirovat u receptu od cathleen:
https://www.toprecepty.cz/recept/16265-pruhovane-r...
Doufám, že se za vložení tohoto odkazu nebude autorka receptu zlobit. ;-):-K

Suroviny:
mouka hladká, sůl, droždí, kypřící prášek, cukr, mléko, majonéza, máslo, vejce

Přidat fotografie receptu