Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso s rýží v jednom pekáči

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Milan Cexa Milan Cexa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 568 kJ /
3 243 kcal
Bílkoviny250,06 g
Tuky52,77 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 451 mg
Sodík 653 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy432,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kousky a osmahneme s nakrájenými cibulemi a nahrubo nastrouhanými mrkvemi - v pekáči nebo kastrolu vhodném do trouby. Osolíme, přidáme máslo a koření dle své chuti. Krok 2: Do pekáče přidáme propláchnutou rýži a stále pečlivě mícháme. Zalejeme vodou, až je vše ponořené a šup do trouby. Krok 3: Voda se vsákne do rýže a částečně odpaří, rýže je měkká. Zapneme vrchní ohřev, ať se osmahne maso. Lehce pokapeme citronem. A máme hotovo.

Zveřejněno 27. 10. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso s rýží v jednom pekáči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpZK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso s rýží v jednom pekáči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpZK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

yanull: odpověděla jsem Ti v SZ

Nadja: Nechci se dohadovat, ale můžu doložit, že bod 2 jsem psala sama. Důkaz jsem poslala v SZ. Proto mi nebyl jasný ani ten počáteční komentář. ;-)

Bych ukončila diskuzi konstatováním, že je to moooc dobré....aspoň mi moc chutnalo bo mi nedalo a uvařila jsem:yes:

yanull: v bodě 2 je to uvedeno až teď, po úpravě, kterou provedla Eja 57

"A máme hotovo". Jo. Za 45 minut se vším všudy. Přidala jsem maličkou! špetičku sumacu, ten mi tam pasoval, jinak jen sůl, na závěr ten citron možná trochu víc, to už záleží na chuti. Mooooc dobré - pro milovníky jednoduchých chutí.

Eja57: díky za upravu :-)

Nadja: Pokud je v názvu receptu napsáno maso s rýží v jednom pekáči, co na tom není jasného? Navíc je to popsáno ještě v bodu 2. :-K

Eja57: děkuji, je dobře, když je rcp zcela jednoznačný. ;-)

Nadja: pravdu díš....mi to přišlo jasné, ale asi nebylo, opraveno v postupu

Milan Cexa: dělám podobně rizoto po česku, ale z kuřecího masa a bez mrkve, nakonec si vmíchám zelený hrášek. ;-)

Eja57: v postupu právě chybí, že "přidáme rýži" k masu. Spíše to vypadá, že rýži dusíme samostatně. ;-)

yanull: Jani děkuji za skvělou úpravu :-) Teplota klasika kolem 180C.:-)

Eja57: moc hezky jsi to "podala" děkuji :-)

Nadja: dusí se vše společně. Vtip je v tom, že příprava je velmi jednoduchá. Můžou se přidávat I houby a někdy dam i měkký salám na drobno, který pustí trochu omastku.

Já asi úplně nechápu, v čem je problém.... malé kousky masa osmahneme s cibulí, přidáme mrkve, orestujeme, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vodou/vývarem do výšky směsi, zaklopíme, do trouby na půl hodinky na 180 st.,, pokud je vše měkké ( nebo přidáme ještě 10 minut) odklopíme a chvíli "dotáhneme" ....
Mi by chutnalo, ani bych nepřidávala další koření - maso, cibule a mrkev + trocha citronu:yes:

Milane, maso přidáváš až k měkké rýži, nebo dusíš vše společně?

Nejsem si jista, zda je moje úprava dle představy autora receptu, ale chtělo by doplnit, při kolika stupních péci v troubě. ;-)

God save the Queen!
...a moderátorky upravující texty ;-)

Milan Cexa: Tak to moc se omlouvám..;-):-K:-K

mika59: já recepty nekopiruji, nemám to zapotřebí a tudíž ani strojově neprekladam. Je to čistě můj styl psaní. Denně mluvím 5-ti jazykama, tak k večeru už si to zjednodušuji. Pokud nerozumíš nějakému slovu, rád ti ho dodatečně objasním. :-):-)

:-?:-? Asi špatný překlad..

Suroviny:
rýže, maso vepřové, mrkev, cibule, máslo, koření, sůl, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu