Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Filet ze pstruha na listovém salátu

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 785 kJ /
666 kcal
Bílkoviny73,67 g
Tuky36,38 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 280 mg
Sodík 225 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy7,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety očistíme, osolíme, opepříme a pečeme na nepřilnavé pánvi na sucho. Nejprve kůží dolů cca 3-4 minuty, pak otočíme a pečeme 2-3 minuty. Doba pečení je závislá na velikosti, a hlavně tloušťce filetu. Krok 2: Listy mangoldu a kadeřávku omyjeme, z kadeřávku odstraníme tvrdou část listu a natrháme na středně velké kusy. Zakápneme balzamikovým octem a krémem a opatrně promícháme, abychom listy nepomačkali, a ty pak nepůsobily zvadlým dojmem. Krok 3: Naservírujeme na talíře a navrch přidáme na poloviny nakrájená cherry rajčátka. Krok 4: Úplně nahoru opatrně položíme opečené filety.

Zveřejněno 28. 10. 2020

Poznámka autorky Kocmax

Listy můžeme použít i jiné než kadeřávek a mangold. Záleží na sezóně a na tom co nám zrovna roste na zahradě.

https://varimebeztuku.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet ze pstruha na listovém salátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJvE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Filet ze pstruha na listovém salátu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJvE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Eja57: Děkuji

Super recept a velmi zdravý, zvláště když si takové jídlo dáte večer, protože je tam minimálně sacharidů. Přijde mi to mnohem lepší, když chcete jíst zdravě, případně něco ubrat na váze, než dělit kytičky a zvířátka. :yes::yes:

To naaranžované lupení:yes: Ne každému bude mangold a kadeřávek tepelně neupravený sedět, ale dovedu si představit polníček, baby špenát, i trochu rukoly....
Ale můj oblíbený citronový pepř na rybku a pomerančové balzamiko glazé na lupení:yes:...jdu se kouknout po nějakém pstroužkovi:-*

Suroviny:
pstruh, listy mangoldu, kadeřávek, rajče cherry, ocet balsamiko, krém balsamico, pepř citronový, sůl

Přidat fotografie receptu