Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč pro nedočkavce

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 25 min

75 min (50 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 882 kJ /
3 079 kcal
Bílkoviny63,85 g
Tuky91,61 g
Vláknina17,88 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 414 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy490,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme cukr s droždím a necháme 15 minut odpočinout. Krok 2: Zatím připravíme drobenku z mouky, cukru a másla a nachystáme povidla (nebo jinou náplň). Některá povidla jsou tuhá tak, že je potřeba je maličko zředit rumem, aby se dala roztírat. Krok 3: Do vody s droždím přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto. Ihned poté ho rozválíme téměř na celou plochu plechu s pečicím papírem, potřeme povidly, posypeme drobenkou a necháme 15-20 minut kynout. Krok 4: Upečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 25 minut. Krok 5: Po vytažení plechu z trouby můžeme koláč po celé ploše pokapat rozpuštěným máslem s trochou rumu.

TIP: Tvarohová náplň do moučníků

Zveřejněno 30. 10. 2020

Poznámka autorky cathleen

Na fotografii je maková náplň.

Pokud s přípravou a pečením nemusíte tolik pospíchat, můžete množství droždí snížit na cca 15-17 g a těsto nechat trochu déle kynout. Na naplnění je vhodná třeba zbylá maková náplň , úžasný je tento koláč lehce potřený tvarohovou náplní a pokladený kousky povidel, nabíraných malou lžičkou. Posypaný drobenkou a pak upečený chutná podobně jako malé koláče.

Tento a další moje recepty najdete na http://www.pekarnomani.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč pro nedočkavce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QD0Z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč pro nedočkavce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QD0Z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

LiZatKo: mám radost :-) že se recept osvědčil a koláč chutnal <3

Tak koláč jsem upekla a byl moc dobrý. Na jablečná povidla jsem přidala ještě nasekané vlašské ořechy, na to drobenku a upekla jsem ho na velkém plechu (44x35 cm). Těsto vyšlo na celý plech. Pokud chcete mít vyšší část těsta tohoto koláče, použijte menší plech. I bez vajíčka v receptu je těsto bez úhony a lehce nakyne. Koláč se povedl a všem chutnal.

Marie Svarcova: děkuji, Maruško :-*

:-)<3:yes::yes: recept se mi líbí a určitě se hodí, také znám nedočkavce ;-) Foto je krásné :-K

casino: díky za vyzkoušení receptu :-) Ano, máte pravdu, že slovo "pouťové" v Poznámce není vhodně zvolené, i u nás jsou sváteční koláče mastnější a jemnější, než je tahle rychlovka ;-)

Bez mlíka?
Bez žloutku??
Upekl jsem podle rcp
Použil jsem tato povidla
https://www.toprecepty.cz/recept/13602-pecena-sves...
a posypku z mrazáku (rcp nenalezen)
Kdo očekává sváteční koláč, tak je OT;-)
Kvasnic by to sneslo opravdu asi méně...
Nevím jak chutnají "malé pouťové koláče" :-) ale já upekl cosi co se u nás podává k zelňačce nebo i ke gulášovce a receptem zklamán nejsem :-) Možná i proto, že jsem si ho upekl, či spíše přepekl a vypekl k obrazu svému, tedy na 200°C/35minut, spodkem až skoro do chrumkava :yes:
Za mě tedy palec hore, protože není posvícení každý den, že :-)

magdalenka: jj, asi tak - plechy mám opravdu veliké, a těsto mi vyjde téměř na celý plech.

Ahoj, cesto pred kysnutím je hrubé asi cca 1 cm? Veľký plech? Dík.

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí čerstvé, cukr, cukr vanilkový, sůl, máslo, náplň tvarohová, náplň maková, povidla švestková, rum, povidla švestková, máslo, cukr, mouka polohrubá, máslo, rum

Přidat fotografie receptu