Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veky

Veky se dají využít při spoustě příležitostí, ať už na Vánoce, narozeninové oslavy nebo na Silvestra. Za pomoci domácí pekárny není jejich příprava žádná věda a vy si tak budete moct vychutnat výborné chlebíčky.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pavelk pavelk

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby práce pekárny

20 min (20 min tepelná úprava, bez doby práce pekárny)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 735 kJ /
2 088 kcal
Bílkoviny73,66 g
Tuky14,77 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 17 mg
Sodík 6,53 g
Sůl16,29 g
Sacharidy405,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme všechny suroviny v tomto pořadí:
mléko, šťávu z citrónu, mouku, na jednu stranu cukr, na druhou sůl a rozdrobeným droždím posypeme celou plochu. Krok 2: Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 4: Z hotového těsta vytvoříme dvě veky, které přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Krok 5: Pečeme přibližně 20 minut. Po vytažení z trouby potřeme veky vodou.

TIP: Co potřebujete na 20 chlebíčků?

Zveřejněno 30. 10. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMLn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMLn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka hladká, mléko, šťáva citronová, sůl, cukr, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu