Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí ovesný jogurt s ovocem (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Snadný

Doba přípravy 480 min Doba přípravy: 480 min

480 min (480 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 051 kJ /
490 kcal
Bílkoviny14,28 g
Tuky7,07 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy86,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Výroba ovesného jogurtu je úplně jednoduchá: 100 g ovesných vloček zalijeme 300 ml vychladlé převařené vody a necháme 8 hodin stát v zavíčkované sklenici v lednici. Pak rozmixujeme maximálně dohladka, nejlépe ve výkonném mixéru. Získali jsme velmi husté ovesné mléko. Konzistencí připomíná spíše smetanu. Můžeme ho naředit, případně dochutit špetkou soli a lžičkou vhodného sladidla (fruktóza, kokosový cukr...) a používat jako jiná rostlinná mléka. Krok 2: Pro získání jogurtu kuchtíme dál: Pokud máme jakýkoliv domácí spotřebič s funkcí JOGURT, jednoduše do nepřislazeného ovesného mléka přidáme 2-3 lžíce koupeného rostlinného jogurtu s živou kulturou a necháme ho uzrát v přístroji podle návodu (Rostlinný jogurt zraje 8 a více hodin při 45°C. Čím déle zraje, tím je kyselejší.). Pokud nevlastníme tuto vymoženost, zahřejeme ovesné mléko v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni na cca 45°C, přimícháme k němu opět 2-3 PL rostlinného jogurtu a strčíme ho pěkně postaru do peřin na minimálně 8 hodin. Ovesné vločky jsou syrové, při zahřívání pozor, ať mléko nepřevaříte, stala by se z něj obyčejná ovesná kaše. Krok 3: Banán nakrájíme na kolečka, oloupané kaki na kostičky. Na dno poháru dáme pár plátků banánu, zalijeme ovesným jogurtem, poklademe zbytkem banánu a kaki ovocem. Sladit není třeba.

Zveřejněno 1. 11. 2020

Poznámka autorky Taevita

Recept na ovesné mléko: kucharkazesvatojanu.blogspot.com/search/label/Ostatní%20pokusy

Dlouho jsem zkoušela vyrobit rostlinný jogurt, který bych nemusela zahušťovat škrobem nebo mixovanými olejnatými semeny. Tento je jen z vody a ovsa a hustotu můžete regulovat množstvím použité vody.

Zralý jogurt přeliji do zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem a uskladním v lednici, kde týden vydrží. Sklenici je nutné před uskladněním jogurtu vysterilizovat: naliji do ní 1 dl slivovice, zašroubuji, zatřepu, slivovici vyliji a naplním sklenici jogurtem, zašroubuji. Jogurt odebírám čistou PL. Pro získání máslové chuti můžete přidat do porce, kterou se chystáte sníst, 1 KL instantního rostlinného mléka Zajíc.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí ovesný jogurt s ovocem (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nvxP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí ovesný jogurt s ovocem (Dělená strava podle LK - Kytičky + ovoce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nvxP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
banán, kaki, vločky ovesné, jogurt rostlinný

Přidat fotografie receptu