Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na těstoviny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Manavalu Manavalu

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 532 kJ /
366 kcal
Bílkoviny4,64 g
Tuky25,37 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme jíšku z mouky a másla. Do ní nalijeme všechnu vodu a povaříme v hustou kaši. Když je kaše hotová, dáme do ní protlak. Ochutíme solí a pepřem. Krok 2: Usmažíme cibuli do zlatova na oleji. Usmažíme slaninu. Poté nasypeme cibuli a slaninu do hrnce omáčkou. Přidáme olivy a sýr dle chuti. Necháme sýr rozpustit.
Podáváme s těstovinami, posypané sýrem.

Zveřejněno 3. 11. 2020

Poznámka autorky Manavalu

Dělala jsem doma mnohokrát, vždy s úspěchem.

Rajčatového protlaku přidáme tolik, aby byla omáčka světle červená.

Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka na těstoviny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rz8L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka na těstoviny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rz8L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Eja57: děkuji za povzbudivý komentář který člověka pohladí na duši.

Manavalu: píšeš, že jsi začátečník a ráda se učíš, to je :yes: a podle receptů zjevně Ti jde lépe pečení - připomínáš mi moji dceru, která ve Tvém věku kromě kynutého excelentně pekla, ale vaření jí ještě pár let trvalo...
K receptu - je to takový mix dvou jídel, které nejdou moc dohromady. Ten začátek připomíná hodně ošizenou rychlou rajskou - jíška, voda ( vývar), protlak - ne do růžova, ale hodně...ale když se dobře připraví a dochutí, tak proč ne jako nouzovku - mrňata to s kolínkama kupodivu milují. No a pak slanina a cibule - celkem dobrý základ na omáčku na špagety. Ale NE to přidat k tomu podivnému základu. A dovršíš to sýrem dovnitř a ještě navrch a ještě olivy.
Základ je - ujasnit si, co chci vlastně uvařit.
Já asi rozumím tomu, že vám doma vyhovuje NĚCO JAKO zahuštěná rajská střižená Itálií...Zkus na to zapomenout.
Receptů na dobrou rajskou najdeš tady dost. A receptů na omáčku na těstoviny ještě víc. V obou případech bych se držela kladných hodnocení.
Přeji hodně kuchařských úspěchů:-K

bofinka: jak jsem již psala jsem začátečník a nevím jaký je poměr mezi moukou a máslem na jíškou. Omylem jsem se přepsala má tam být 3 lžíce mouky:-D

Manavalu: Tak treba, kdyz das do surovin jako jednotku miry na jisku lzici masla, mela bys dat i odpovidajici miru mouky, tedy 1 lzici mouky - toto je pomer mezi moukou a maslem na spravnou pripravu jisky. Jen nevim, zda z toho mnozstvi po priliti 1/2 l vznikne husta kase . . .

magdalenka: ano, právě proto jsem ho opravila :D a budu se snažit. Jsem ve vaření teprve začátečník, takže se pořád učím, nemám nic proti kritice, jak jinak se mám dozvědět co jsem napsala/uvařila špatně, spíš si stojím za tím, že je potřeba říct co konkrétně. Přeji pěkný zbytek dne:)

cathleen: ano, děkuji, takto si představuji konstruktivní kritiku

Manavalu: konstruktivní kritiku? Tak třeba to, že řídkou (hustší?) moučnou kaši z vody jedna cibule, kousek slaniny a trocha protlaku (aby "byla růžová") neochutí. Pořád to bude jen vodová kaše, osolená a opepřená, bohužel.

Manavalu: V pôvodnej forme bol váš recept naozaj k ničomu. Ak budete písaniu receptov venovať viac pozornosti, určite to užívateľov týchto stránok poteší.

bofinka: Mohu se zeptat na co konkrétně narážíte? Recept jsem už opravila a objevil se Váš komentář, takže nevím. Předem děkuji za odpověď
PS preferuji konstruktivní kritiku, tj. Rovnou napsat v čem je chyba a problém;-):-8

bofinka: :-D:-D:-D

cathleen: Podle tohoto receptu nikdo neuvari :-? . . . .zadna velka skoda to nebude, naopak ;-)
Promin, ale musela jsem, toto je opravdu 8-(

magdalenka: do vody ve kterém je omáčka

Usmaženu cibuľu a usmaženú slaninu vsypeme do akej vody a čo s tým potom?

Recept je lehce "učesán", ale musíte doplnit množství másla pod mouku, vody, kterou to zalijete. Kterým kořením moučnou vodu okořeníte :-? Co si máme představit pod pojmem - jiné maso (místo slaniny):-?
Myslím si, že podle takto popsaného receptu nikdo "úspěšnou omáčku" neuvaří.

Suroviny:
protlak rajčatový, voda, máslo, mouka hladká, cibule, slanina, olivy, sýr, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu