Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlovka na Ajvaru s dýňovými nudlemi (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 206 kJ /
1 005 kcal
Bílkoviny73,32 g
Tuky41,71 g
Vláknina41,16 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 969 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy66,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Na PL oleje zpěníme cibuli, přidáme česnek. Až zavoní, přisypeme maso, aby se zatáhlo. Zaprášíme lžičkou mleté papriky, míchneme. Podlijeme půl dl vody, přidáme Ajvar, osolíme. Přikryjeme poklicí, dusíme do změknutí masa. Pokud se zdá sos moc řídký, můžeme ho zahustit velkou špetkou Psyllia. Krok 2: Mezitím ukrojíme kus z Goliáše, zbavíme ho kůry a semínek. Z dužiny nakrouháme nudle, osolíme je a necháme klasicky vypotit. Na pánvi rozehřejeme minimum oleje, vložíme vypocené dýňové nudle, které jsme zmáčknutím mezi dlaněmi zbavili vody. Posypeme půl KL koření na grilování zeleniny. Nesolíme. Párkrát obrátíme vařečkou na pánvi, až nudle lehce zbělají, jsou hotové.

Zveřejněno 3. 11. 2020

Poznámka autorky Taevita

Byla jsem překvapená, že nudle z Goliáše jsou stejně dobré, jako z cukety, možná i lepší. Goliáš je méně vodnatý, pevný. Když jsou nudle z cukety cudle tak tyto budou zřejmě DUDLE...?

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlovka na Ajvaru s dýňovými nudlemi (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJnP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlovka na Ajvaru s dýňovými nudlemi (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJnP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Taevita: Špagetovú dyňu pestujem na záhrade už roky a nedám na ňu dopustiť. Samozrejme, ak ju má človek kúpiť, je to iná záležitosť. Neviem, ako si ju pripravovala ´, možno chyba bola v jej príprave, je vynikajúca, chrumkavá a dá sa pripraviť na mnoho špôsobov, ako klasické cestovinové špagety. ;-)

Eja57: Špagetovou dýni jsem zkoušela připravit jen jednou a za tu cenu mě moc neoslovila, ale to je jen můj názor. Já jsem dostala Goliáše darem, a byla jsem zvědavá, jak chutná syrový. Chutnal podobně jako cuketa - nijak. A tak jsem ho jako cuketu použila, už jen ta barva si mi líbí. U nás Goliáš ustrnul v podobě kompotů alá ananas, což je myslím škoda. Už se těším na tu krásně žlutou "cuketovou" buchtu!

DUDLE:yes::-D
Jsi mne donutila zkoumat - málem jsem se hloupě zeptala, jestli myslíš špagetovou dýni...nemyslíš...ale ta by šla určitě taky?

Suroviny:
maso, cibule, česnek, olej slunečnicový, psyllium, ajvar, dýně, koření na zeleninu, sůl, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu