Karamelové dortíčky
Karamelové dortíčky ozvláštní váš sváteční stůl o novou, karamelovou příchuť. Na talíři s ostatním pečivem vypadají opravdu impozantně a každý host bude chtít tu dobrotu ochutnat..
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 268 kJ / 4 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,82 g |
Tuky | 335,81 g |
Vláknina | 5,70 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 305,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny na chladném místě odpočinout.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 3: Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Klademe na připravený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 8 minut.
Krok 4: Upečená kolečka slepujeme krémem, poléváme karamelovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie.
Krok 5: Krém: Vymícháme máslo, přidáme karamelové Salko a dobře našleháme. Závěrem přidáme trochu rumu.
Krok 6: Poleva: elastickou polevu opatrně rozpustíme ve vodní lázní s kouskem tuku.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M6p
Moje poznámka
Karamelové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M6p
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 13 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 18 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 20 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 21 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové špecle
ZboSy před 20 minutami
Boloňská omáčka
Moanka před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 10 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 11 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 12 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 13 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 14 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 14 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 14 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
žloutek,
máslo,
máslo,
salko karamelové,
rum,
poleva karamelová,
tuk 100%
Komentáře (18)