Karamelové dortíčky
Karamelové dortíčky ozvláštní váš sváteční stůl o novou, karamelovou příchuť. Na talíři s ostatním pečivem vypadají opravdu impozantně a každý host bude chtít tu dobrotu ochutnat..
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 268 kJ / 4 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,82 g |
Tuky | 335,81 g |
Vláknina | 5,70 g |
Cholesterol | 1,42 g |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 305,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme alespoň 2 hodiny na chladném místě odpočinout.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Krok 3: Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Klademe na připravený plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C cca 8 minut.
Krok 4: Upečená kolečka slepujeme krémem, poléváme karamelovou polevou a zdobíme dle vlastní fantazie.
Krok 5: Krém: Vymícháme máslo, přidáme karamelové Salko a dobře našleháme. Závěrem přidáme trochu rumu.
Krok 6: Poleva: elastickou polevu opatrně rozpustíme ve vodní lázní s kouskem tuku.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M6p
Moje poznámka
Karamelové dortíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3M6p
Nejnovější recepty
Bramborové krokety jako chuťovky
Přidáno před 1 hodinou
Smažený bramborový knedlík v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Babiččiny bramborové klobásky
Přidáno před 1 hodinou
Avokádová omeleta bez mouky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová polévka v kuřecím vývaru s hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Strouhaný koláč
Neregistrovaný před 6 minutami
Buchta z Hery
Neregistrovaný před 9 minutami
Staročeská pučálka
Neregistrovaný před 15 minutami
Nepečený dort s piškoty
Neregistrovaný před 17 minutami
Domácí kmínový chleba
Neregistrovaný před 19 minutami
Loupáky
Neregistrovaný před 20 minutami
Nafoukané trubičky
Neregistrovaný před 22 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
Neregistrovaný před 23 minutami
Vajíčko v mikrovlnce
Neregistrovaný před 24 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Neregistrovaný před 24 minutami
Suroviny:
mouka hladká,
pudink karamelový,
cukr moučkový,
žloutek,
máslo,
máslo,
salko karamelové,
rum,
poleva karamelová,
tuk 100%
Komentáře (18)