Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kotlety na víně a tymiánu

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 408 kJ /
336 kcal
Bílkoviny2,79 g
Tuky16,93 g
Vláknina1,80 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety lehce naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme.
V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájené šalotky a rajský protlak. Ještě krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme vyvařit. Přilijeme vývar a vložíme tymián. Ztlumíme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Krok 2: Kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Zbytek másla prohněteme s moukou, vložíme do pánve a necháme provařit, cca 20 minut. Přibližně po deseti minutách vložíme papriku, nakrájenou na jemné proužky a zmražený hrášek. Sterilovaný hrášek stačí přidat až na konci a nechat přejít varem. Krok 3: Maso vrátíme do hotové omáčky.

Zveřejněno 7. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na víně a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Q9B

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kotlety na víně a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Q9B

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: Děkuju za komentář, mám tento způsob zahuštění taky ráda, mít připravený váleček v ledničce je dobrý tip, díky;-):-)

Marie Svarcova: Maruško, děkuju;-):-K

Krása...ale já bych tady vyzdvihla to zahuštění "francouzským máslem"...není to úplně běžně známý postup, ale já ho používám docela často, má i tu výhodu, že lze připravit dopředu - zpracuji mouku s máslem, ukutálím váleček, zamotám do fólie a dám do lednice, dle potřeby ukrojím kousek a použiji...kdo nezná, doporučuji vyzkoušet!

:yes::yes: Krásný recept i fotečka :yes:<3:-K

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, víno červené suché, cibule šalotka, protlak rajčatový, hrášek, paprika čerstvá červená, tymián čerstvý, vývar, mouka, máslo, olej olivový, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu