Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 815 kJ / 1 868 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,43 g |
Tuky | 37,51 g |
Vláknina | 29,05 g |
Cholesterol | 404 mg |
Sodík | 1,10 g |
Sůl | 2,41 g |
Sacharidy | 286,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode obvaríme 5 minúr. Vody dáme nie veľa, len niečo nad brokolicu. Potom brokolicu necháme odkvapkať, ale vodu z varenia nevylievame.
Krok 2: Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme vajíčko, soľ a múku podľa potreby, aby sme mohli vypracovať zemiakové cesto.
Krok 3: Časť šunky nakrájame na menšie kúsky, ktoré zabaľujeme do zemiakového cesta a tvoríme knedlíčky s priemerom cca 4 cm. Knedlíčky varíme v osolenej vode asi 8-10 minút (podľa veľkosti).
Zvyšok šunky nakrájame na rezance. Krok 4: Vodu po varení brokolice privedieme k varu a zahustíme múkou rozmiešanou v smotane. Osolíme, ak treba, okoreníme a ochutíme troškou muškátového kvetu. Povaríme 10 minút. Krok 5: Do omáčky vmiešame nakrájanú brokolicu a cca 2/3 nakrájanej šunky. Krok 6: Knedlíčky servírujeme s omáčkou a posypeme zvyškom nakrájanej šunky.
Zvyšok šunky nakrájame na rezance. Krok 4: Vodu po varení brokolice privedieme k varu a zahustíme múkou rozmiešanou v smotane. Osolíme, ak treba, okoreníme a ochutíme troškou muškátového kvetu. Povaríme 10 minút. Krok 5: Do omáčky vmiešame nakrájanú brokolicu a cca 2/3 nakrájanej šunky. Krok 6: Knedlíčky servírujeme s omáčkou a posypeme zvyškom nakrájanej šunky.
Zveřejněno 13. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíčky s brokolicovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QpB
Moje poznámka
Bramborové knedlíčky s brokolicovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7QpB
Nejnovější recepty
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 21 minutami
Nugátové cukroví
Přidáno před 3 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 4 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 6 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 6 minutami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 26 minutami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 1 hodinou
Anglická omáčka
romankrejcik před 2 hodinami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 2 hodinami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 3 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 4 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 4 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
vejce,
brokolice,
smetana,
mouka hladká,
šunka,
květ muškátový,
pepř,
sůl
Komentáře