Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná dvoubarevná bublanina bez vajec

Bublanina je nejjednodušší způsob jak upéci bez větší námahy chutný ovocný moučník. Použitím různých druhů ovoce upečeme pokaždé jinou dobrotu. Pokud bublaninu zpestříme použitím dvou barev těsta, bude oku ještě lahodnější.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ilacek Ilacek

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 764 kJ /
5 919 kcal
Bílkoviny112,57 g
Tuky221,38 g
Vláknina35,10 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 364 mg
Sůl1,38 g
Sacharidy851,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Ve větší míse smícháme hladkou a polohrubou mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Krok 3: Přilijeme jogurt s mlékem a olejem a metličkou dobře promícháme. Třetinu těsta odlijeme do jiné misky a vmícháme do něj kakao. Krok 4: Zbylé světlé těsto rovnoměrně nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme skořicí. Krok 5: Na ovoce nalijeme tmavé těsto, uhladíme stěrkou a ve vyhřáté troubě pečeme 35-40 minut. Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Desatero: Bublaniny - nejlepší recepty

Zveřejněno 13. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná dvoubarevná bublanina bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8RMr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vláčná dvoubarevná bublanina bez vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8RMr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Naprosto skvělé, díky! :yes:

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr, cukr vanilkový, prášek do pečiva, jogurt, mléko, olej, kakao, skořice, meruňky, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu