Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semínkové bagety II

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Suroviny

Porce: 3 velké bagety

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 511 kJ /
2 273 kcal
Bílkoviny69,43 g
Tuky31,18 g
Vláknina28,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,45 g
Sůl16,09 g
Sacharidy414,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto. Buď v domácí pekárně nebo jiným způsobem a necháme ho vykynout. Pokud budeme dělat v domácí pekárně, tak jako první do nádoby dáme vlažnou vodu, pak proseté mouky smíchané dohromady i se solí a nahoru pak cukr a rozdrobené čerstvé droždí. Zvolíme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto dáme na lehce pomoučený vál, rozdělíme na tři stejné díly. Každý díl zpracujeme do bochánku a následně vyválíme do tvaru delší podlouhlé bagety. Povrch lehce orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, posypeme směsí semínek a ještě válíme, snažíme se semínka do těsta "zamačkat". Délku baget zvolíme dle délky pečícího plechu. Pak je na plech uložíme, buď na teflonovou fólii nebo papír na pečení. Přikryjeme utěrkou a necháme je vykynout. Krok 3: Vykynuté bagety ještě můžeme jednou lehce orosit vlažnou vodou a vložíme je do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme zhruba 20 minut, tento čas je pouze orientační. Po upečení bagety odložíme na mřížku a necháme vychladnout.

Zveřejněno 17. 11. 2020

Poznámka autorky Merylas

Jak na kynuté těsto:https://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyro...

Semínka na povrchu drží lépe, než kdybychom bagety jen potřeli vodou a semínky posypali. Ale zase ještě lépe by držely, pokud bychom vykynuté bagety potřeli rozšlehaným vejcem a posypali. Někdo nechce vejce používat, tak to je něco mezi tím. :-)

V těstě je i trochu žitné chlebové mouky, tak jsou bagety zase chuťově trochu jiné, než jen z pšeničné mouky.

A samozřejmě, že místo tří větších baget se může udělat více menších.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semínkové bagety II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A019

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semínkové bagety II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A019

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

NADEI: Já děkuji za zprávu a hezké foto, jsem moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Došlo pečivo, volba byla jasná :-) trošku semínek jsem ala i do těsta, teď se už jen zakousnout. Díky za skvělý recept :yes:

cathleen: Díky.:-* A je vidět, že to už máš "vymakané". :-) Není se co divit. :-) Utěrka je dobrý nápad.:yes::-K

No ty jsou parádní :yes::yes: Také peču něco podobného - bagety poválím po nové utěrce, kterou jsem namočila, vyždímala a položila na tác, pak jsou vlhké ze všech stran. No a potom je oválím i v semínkách a teprve dám kynout ;-)

Suroviny:
mouka hladká, mouka hladká celozrnná, mouka žitná chlebová, sůl, cukr krupice, droždí čerstvé, slunečnice loupaná

Přidat fotografie receptu