Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mé martinské rohlíčky

Na svatého Martina se tradičně připravují drobné rohlíčky plněné náplní. Připravit je můžete i z kynutého těsta, plněné voňavou ořechovou nádivkou se špetkou skořice. Podle následujícího receptu to bude hračka.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min + doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, + doby kynutí)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 152 kJ /
4 578 kcal
Bílkoviny104,38 g
Tuky220,56 g
Vláknina24,36 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 690 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy521,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme prosátou polohrubou mouku, uděláme do ní důlek a nadrobíme kvasnice. Posypeme 1 lžicí moučkového cukru a zalijeme asi 80 mililitry vlažného mléka. Cukr i mléko odebereme z celkové receptury. Přikryjeme a dáme do tepla vzejít kvásek (asi na 20 minut). Krok 2: Do mísy s kváskem přidáme nastrouhané změklé máslo, zbytek cukru a mléka, sůl, žloutky, citronovou kůru, lžíci rumu. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, přikryjeme a dáme na jednu hodinu vykynout na teplé místo. Krok 3: Zatímco těsto kyne, připravíme náplň. Do kastrůlku dáme mléko, cukr, vanilkový cukr a přivedeme k varu. Přisypeme pomleté ořechy, piškoty, skořici a promícháme. Pokud je náplň řídká, můžeme přidat mleté piškoty. Hotovou náplň odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Krok 4: Z vykynutého těsta uděláme 5 stejných bochánků. Každý vyválíme na 20 cm velký kruh a rozřízneme na 4 dílky. Na každý dílek dáme ořechovou nádivku, pevně srolujeme. Položíme je na plech s pečicím papírem, necháme ještě 20 minut nakynout. Troubu včas rozpálíme na 190 °C. Krok 5: Nakonec rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme ořechy a pečeme asi 20 minut dozlatova.

TIP: Martinské podkovy z kynutého těsta

Zveřejněno 18. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mé martinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMqE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mé martinské rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMqE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, máslo, droždí, cukr moučkový, rum, kůra citronová, žloutek, sůl, mléko, ořechy mleté, cukr moučkový, cukr vanilkový, piškoty dětské, skořice, vejce, ořechy

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu